2014. június 2. hétfő

Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta Jézus: "Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is. Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek. A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek. Mondom nektek, ez megigazulva ment haza, nem úgy, mint amaz. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik."

Lk 18,9-14.

ALÁZATOS IMÁDSÁG

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Nyugdíjazásom előtt a Sydneyben működő Wesley Misszió lelkészi közösségének voltam a tagja. A központ a város egyik fő utcáján van, nem messze két metróállomástól és számos városi buszmegálló közelében. Sok szükségben lévő ember jött el a misszióba különböző problémákkal, és itt gondoskodásra találtak. A rám bízott gyülekezetek között volt egy, ahová mentális betegségben szenvedő emberek jártak, némelyikük skizofréniás volt.
Az egyik hetente megtartott ebédidős istentiszteletünket követően megláttam, hogy két férfi türelmesen várakozik rám az üvegfalú imateremben. Bementem és leültem hozzájuk.
"Azt szeretnénk, ha imádkozna velünk" - mondták. Miután imádkoztam, egyikük folytatta: "Istenem, ments meg minket attól, hogy magunkban vagy bárki másban kárt tegyünk."
Még tizenkét évvel az imádság elhangzása után is mélyen meghatódom, ha rágondolok. A férfi szívből jövő kiáltása Isten segítségéért, őszinte, egyszerű, alázatos és bizakodó imádsága áldást jelentett számomra.

Imádság: Istenünk, indítsd lelkünket mélyebb együttérzésre a környezetünkben élő mentális betegségben szenvedő emberek felé! Tetteink hadd tükrözzék szeretetedet! Ámen.

Az egyszerű emberek imájának van ereje, hogy megváltoztasson minket.
Bruce Noble (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A SZELLEMI BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek