2014. június 3. kedd

Mivel járuljak az ÚR elé? Hajlongjak-e a magasságos Isten előtt? Talán égőáldozattal járuljak elébe, esztendős borjakkal?
Talán kedvét leli az ÚR a kosok ezreiben, vagy az olajpatakok tízezreiben? Talán elsőszülöttemet áldozzam bűnömért, drága gyermekemet vétkes életemért?
Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

Mik 6,6-8.

KIVEL JÁRSZ?

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Mikeás próféta ezen szavai emlékeztetőül szolgálnak, mit vár Isten tőlünk. Először is, ő azt akarja, hogy azt tegyük, ami jó, engedelmeskedjünk Isten törvényének és az országunkban meghatározott törvényeknek is. Másodszor, Isten azt kívánja, hogy szeressük az irgalmasságot, és legyünk könyörületesek másokkal szemben, anélkül, hogy őket vagy helyzetüket megítélnénk. Harmadszor pedig, járjunk alázatosan Istenünkkel, félretéve saját akaratunkat és hagyjuk magunkat az ő vezetésére.
Mózes első könyvében azt olvassuk, hogy Isten a saját képére teremtett minket. Gyakran megkérdezem: "Ma valóban Isten képmását tükröztem vissza?" A fent említett igék mértéket jelentenek számomra, amikor saját tetteimet figyelem. Amikor felelős pozícióban vagyok, helyesen cselekszem-e? Ha megbántanak, megbocsátok-e, vagy hordozom magamban a fájdalmat, várva az alkalomra, hogy én is megsértsem őket? Alázatos vagyok-e az Istennel való járásban, engedem-e, hogy ő irányítsa lépteimet, vagy csak a saját képességeimben és kapcsolataimban bízok?
Jézus kapcsolódik Mikeás üzenetéhez, és azt mondja: szeretnünk kell Istenünket teljes szívünkből, teljes lelkünkből és teljes elménkből, és felebarátunkat, mint önmagunkat (Mt 22,34-40).

Imádság: Urunk, vezess minket, amikor megpróbálunk alázatos szívvel járni veled a mai napon! Ámen.

Mennyire tudom élethűen tükrözni Isten képmását?
Antoinette Knights (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK KÖNYÖRÜLETET KIFEJEZŐ LEHETŐSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek