2014. június 4. szerda

Valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.

Jak 2,16-17.

PÉNZÜGYI NEHÉZSÉGEK

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban. (Fil 4,19)

Mary-vel és két másik gyülekezeti asszonnyal együtt ültünk az asztalnál. Nemrégiben kezdtünk el összejárni hetente egyszer bibliatanulmányozásra. Mary hirtelen zokogni kezdett. "Nincs elég pénzünk, hogy kifizessük az e havi számláinkat. Nem tudom, hogy mit fogunk tenni."
"Isten majd gondoskodik rólatok" - mondtam gyorsan, idézve a Fil 4,19-et. Nemrégen tértem meg, és biztos voltam benne, hogy Mary majd bizakodó lesz ez ige hallatán, és biztosan tudhatja, hogy nem kell aggódnia tovább a pénzügyi problémái miatt.
Csak évekkel később jöttem rá, milyen meggondolatlan megjegyzést tettem akkor Marynek. Férjem, Kurt egy agyműtét után lábadozott, munkára képtelen volt, és a kórházi számlák csak további kiadásokkal terheltek meg minket. Senki, semmiféle bibliai igét nem idézett nekünk. Helyette viszont nagylelkű és szerető testvérek a gyülekezetből megvalósították és betöltötték az Igét: ennivalót hoztak, és étkezési utalványokkal kisegítettek bennünket. Isten rajtunk keresztül munkálkodik, hogy akarata végbemenjen ezen a földön.

Imádság: Köszönjük Istenünk azokat a nagylelkű embereket, akik anyagi szükségeinkben segítségünkre sietnek. Nyisd meg szemeinket, hogy mi is meglássuk azokat, akik a segítségünkre szorulnak. Ámen.

Milyen kézzelfogható módon tudok ma valakin segíteni?
Sue Carloni (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÁMLÁIKAT NEHEZEN KIFIZETŐ EMBEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek