2014. június 14. szombat

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,7-12.

EGY ÚJ HAGYOMÁNY

Ez az a nap, amelyet az Úr elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! (Zsolt 118,24)

Nem sokkal azután, hogy feleségemmel megérkeztünk a templomból, a gyerekeink és unokáink köszöntöttek minket. Egy meleg, szellős nyári napon, verőfényes napsütéssel és néhány kis felhővel az apák napját ünnepeltük. Gyönyörű napot töltöttünk el együtt, telve a gyerekek kacajával. Micsoda öröm látni a családunkat, és azoknak az egyszerű dolgoknak örülni, amiket Isten adott nekünk!
Miután mindenki hazament, elgondolkoztam ezen a napon. Rájöttem, hogy az évek során még sosem jutott eszembe, hogy a mennyei Atyánk is része legyen a családi ünnepünknek. Jövőre egy új hagyományt fogok javasolni, hogy elmegyünk együtt templomba az ünnep részeként. Micsoda öröm lenne ez az Atyának a Mennyben és az egész családunknak!

Imádság: Atyánk, vezess minket az életünk útján! Segíts, hogy felismerjük azokat a helyzeteket, amiket megáldottál számunkra. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6, 9-13)

Hogyan hívhatom be Istent a családi ünnepeinkbe?
Robert Beaudoin (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ APÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek