2014. június 19. csütörtök

Tanítványaihoz pedig így szólt Jézus: "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok, mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál. Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis eltartja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! De aggodalmaskodásával ki tudná közületek akár egy arasznyival is meghosszabbítani életét? Ha tehát a legcsekélyebbre sem vagytok képesek, miért aggódtok a többi miatt? Nézzétek a liliomokat, miként növekednek: nem fáradoznak, nem is fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, az Isten így öltözteti, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek! Ti se kérdezzétek tehát, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, és ne nyugtalankodjatok. Mert mindezeket a világ pogányai kérdezgetik. A ti Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van ezekre. Inkább keressétek az ő országát, és ráadásul ezek is megadatnak nektek.

Lk 12,22-31.

ÁLDÁSOK MINDENÜTT

Inkább keressétek az ő országát, és ráadásul ezek is megadatnak nektek. (Lk 12,31)

Barátommal egyszer egy parkolón mentünk át. Ő lehajolt és fölvett egy pénzérmét. Én elmentem mellette, nem is láttam, ő azonban úgy tett, mintha már eleve kereste volna. Zsebre tette, és ezt mondta: "Köszönöm Uram." Elmondta, hogy gyakran talál pénzt a földön, néha még bankjegyet is. "Keresem, hát találok is" - mondta. Aztán így folytatta: "Ugyanígy van Isten áldásaival is. Keresem őket, hát találok is szép számmal."
Barátomnak igaza volt. Isten áldásai bőségesek, amit mi magától értetődőnek tartunk. Családunk, akik gondoskodnak rólunk, barátaink, akikkel osztozunk nevetésen és könnyeken, otthonunk, ahová hazatérhetünk, bármilyen egyszerű is legyen, képességek, amelyekkel előrejutunk életutunkon. Mindezek, és még sok minden, szerető Istenünk ajándékai.
Az után a nap után én is keresni kezdtem Isten áldásait. Barátomnak igaza volt, rengeteget találtam. Isten szeretetének felfedezése megelégedést hozott mindennapjaimba. Segített megerősíteni kapcsolataimat is, mert rájöttem, hogy rájuk is kiterjed Isten szeretete. Ettől a leckétől még nem lesz mindenki a barátom. Mégis arra indít, hogy azzal a méltósággal és tisztelettel bánjak másokkal, ami Isten minden gyermekének kijár.

Imádság: Istenünk, segíts keresni jelenlétedet és áldásaidat életünk minden területén! Ámen.

Isten irántunk való szeretete határtalan.
Gale A. Richards (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉLTATLANNAK ÉRZIK MAGUKAT ISTEN SZERETETÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek