2014. június 22. vasárnap

Amikor beesteledett, odament a tizenkettővel; és amikor asztalhoz telepedtek és ettek, ezt mondta Jézus: "Bizony, mondom néktek, közületek egy, aki együtt eszik velem, el fog árulni engem." Erre elszomorodtak, és egyik a másik után kezdte tőle kérdezni: "Talán én?" Mire ő ezt mondta nekik: "Egy a tizenkettő közül, aki velem együtt mártogat a tálba. Mert az Emberfia elmegy ugyan, amint meg van írva róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja: jobb lett volna annak az embernek, ha meg sem születik." És amikor ettek, vette a kenyeret, ádást mondott, és megtörte, odaadta nekik, és ezt mondta: "Vegyétek, ez az én testem." Azután vette a poharat, hálát adott, odaadta nekik, ittak belőle mindnyájan, és ezt mondta nekik: "Ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik. Bizony, mondom néktek, hogy nem iszom többé a szőlőtő terméséből addig a napig, amikor újat iszom az Isten országában."

Mk 14,17-25.

AZ ÚRVACSORA TITKA

Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljön. (1Kor 11,26)

Már egy jó ideje foglalkoztatott az úrvacsora kérdése, amikor az egyik nap valami felderengett bennem, amint a padból az oltár felé haladtam. Az út hosszabb volt, mint ahogy gondoltam.
Számomra az úrvacsora Krisztus hosszú útját ünnepli az életből a keresztre feszítésen át egészen a feltámadásig. Ez az az út, amelyet a keresztyének a világ minden táján végigjárnak minden úrvacsorai istentisztelet alatt, és amelyet a mennyben levő szentek is végigjártak sok-sok évvel mielőttünk. A kenyér, amelyet eszünk a mannára emlékeztet, melyről Isten az izraeliták számára a pusztában gondoskodott. A bor Isten kegyelmének életet adó vérét idézi, amelyet Krisztus a megváltásunkért adott.
Az úrvacsora során hitünk történetét mondjuk el újból és újból azzal a céllal, hogy azt meghallják. Az úrvacsorában arra kötelezzük magunkat, hogy testvéreink felé szolgálunk, sőt az egész világ felé is. És, amikor megpillantjuk a titokban rejlő igazságot, és az Úrvacsora több lesz megszokásnál, akkor az életünk gyökeresen megváltozik. Az úrvacsora egy csoda, amely képessé tesz, és buzdít, hogy Krisztusért Isten szeretetét vigyük a világba.

Imádság: Ó, Istenünk, köszönjük neked az úrvacsora titkát, ahol jelenlétedet élhetjük át. Segíts látnunk téged ezekben a találkozásokban! Ámen.

Az úrvacsora által életünk gyökeresen megváltozhat.
Patrick Christopher Kangrga (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚRVACSORA SZOLGÁLATÁT VÉGZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek