2014. június 24. kedd

Jézus pedig, ismerve gondolataikat, ezt mondta nekik: "Minden ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul, és egyetlen város vagy ház sem maradhat fenn, amely meghasonlik önmagával. Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, meghasonlott önmagával, és akkor hogyan maradhat fenn az országa? És ha én Belzebubbal űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok kivel űzik ki? Ezért ők lesznek a ti bíráitok! Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa. Vagy hogyan mehetne be valaki egy erős ember házába, és hogyan rabolhatná el annak javait, ha előbb meg nem kötözi azt az erős embert? Akkor azonban kirabolhatja a házát. Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem velem gyűjt, tékozol."

Mt 12,25-30.

KÉZIPOGGYÁSZ

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Egy repülőjáraton a kézipoggyász lehet súlyos. Kis kézitáskám tele van pakolva személyes holmikkal; szeretem, ha kéznél vannak. Magammal vonszolom a fedélzetre azt remélve, hogy annak külső méreteit észre sem veszik majd. Néha a táskám túl vastag ahhoz, hogy beleférjen a fenti tartóba. Egyszer a repülő elejére kellett vinnem, hogy valahová el tudják pakolni.
Ahogy elgondolkodtam, rájöttem, hogy sokszor a bűnös szokásokat úgy kezeltem, mint a kézipoggyászt. Magammal cipeltem az anyagi dolgok birtoklása iránti vágyamat, önigazság keresésemet és a testi gyönyörök iránti étvágyamat. Jelenlétüktől függött, hogy jól érzem-e magam, bár kevés megnyugvást adtak érzéki és lelki harcaimban. Tanulgatom, hogy Isten rólam alkotott véleménye a legfontosabb. És mivel Krisztus, az én Uram és Megváltóm, elfogadott, értékes vagyok.
Jézus szelíden és szeretettel hív a vele való közösségre. Mikor átadjuk csomagjainkat Krisztusnak - naponként kérve őt, hogy segítsen jobban vágyakozni rá, mint bűnös vágyainkra -, bensőséges kapcsolatot élünk át az imádság, az istentisztelet, bibliatanulmányozás és az engedelmesség által. Jézus Krisztus mindaz, amire valóban szükségünk van. És az ő terhe - életünkkel kapcsolatos akarata - könnyű és gyönyörűséges.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy átadhatjuk csomagunkat neked, s ezzel közösséget és nyugalmat kapunk benned. Ámen.

A Krisztussal való közösség semmihez sem hasonlítható.
Michael Lewis (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek