2014. június 25. szerda

A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást; annyival is inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.

Zsid 10,23-25.

FELELŐSSÉGGEL TARTOZUNK

Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. (1Thessz 5,14)

A minap elmentem hegyet mászni, s néhány nagyon energikus fiatallal találkoztam. Amikor már úgy éreztem, képtelen vagyok tovább menni, bátorítóan odakiáltottak: "Képes vagy rá!" "Erős hölgy vagy!" "Ez már szinte semmiség. A legnehezebb már mögötted van!" Időközönként énekelni kezdtek, hogy bíztassák magukat. Együtt megtettük az egész szakaszt.
Ez a megtapasztalásom keresztyén utunkra emlékeztet. Néha nagyon éles a harc, és úgy érezzük, nem megy tovább. Még arra sincs erőnk, hogy imádkozzunk. Ilyenkor a többiekre van szükségünk, hogy támogassanak, bátorítsanak, és szeretetben intsenek. A közösségben megvan az erőnk, hogy kitartsunk, és Isten ígéreteire támaszkodjunk, és folytassuk. Az egymásért való felelősség és számon kérhetőség a pályán tart bennünket.
Vannak, akik azt mondják, ők már nem járnak templomba, vagy gyülekezetbe, mert interneten, tv-n keresztül nézik az istentiszteletet. Ez a gyakorlat nem helyettesíti a keresztyén közösséget. A tv nem fog nehéz időben megvigasztalni, nem örvend velünk az áldásainkban, és nem von felelősségre. Hívő testvéreink azonban igen.

Imádság: Urunk, köszönjük a hívők közösségét. Taníts ezt becsülnünk, és a közösségben betölteni helyünket. Ámen.

Krisztus testének tagjai vagyunk, és egymásért felelősek.
Veronica Kamidi (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDJÁK SZABADON MÁSOKKAL EGYÜTT IMÁDNI AZ URAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek