2014. szeptember 30. kedd

Eljött Nikodémus is, aki először éjszaka ment hozzá, és mirhából és aloéból készült kenetet hozott, mintegy száz fontnyit. Fogták tehát Jézus testét, és leplekbe takarták az illatszerekkel együtt, ahogyan a zsidóknál szokás temetni. Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek. Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust.

Jn 19,39-42.

A TITKOS KERESZTYÉN

Mondom nektek: ha valaki vallást tesz rólam az emberek előtt, az Emberfia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt. (Lk 12,8)

Jézus halála előtt Nikodémus titokban követte őt. A zsidó tanács tagjaként óriási politikai befolyással bírt. Talán attól félt, hogy ha mások megtudják, hogy Jézust követi, elveszti pozícióját és hatalmát. Ezért csak sötétben beszélt Jézussal.
Meglepő módon Jézus halála után Nikodémus 50 kilónyi fűszert vitt Arimátiai Józsefnek a sírhoz, hogy előkészítsék Jézus testét a temetésre. Ekkora mennyiségű mirhát és aloét nehéz lett volna elrejteni, de ennél a pontnál Nikodémus már nem félt attól, hogy kiderül, hogy Jézushoz tartozik. Egy olyan ember, mint Nikodémus miért kockáztatná a hírnevét és biztos állását Jézus halála után? Azt gondolom, hogy Nikodémus felbátorodott, mert elhitte, hogy Jézus a Messiás.
Nikodémushoz hasonlóan sokszor én is vonakodom megvallani az Úrba vetett hitemet. Azon aggódom, hogy mit fognak gondolni az emberek. De imádkozom, hogy Isten adjon nekem bátorságot megélni a hitemet. Elvégre Jézus feladta a földi életét, amikor meghalt értem a kereszten.

Imádság: Istenünk, adj nekünk bátorságot, hogy megvalljuk a te áldozatodat, és mások is megismerjék szeretetedet! Ámen.

Hogyan mutathatom meg ma másoknak Krisztusnak való odaszánásomat?
Tammy Kennington (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY A HITBEN RENDÍTHETETLENEK MARADJUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek