2014. november 15. szombat

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

FELJEGYZÉS

Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltok, és ő meghallgat engem. (Zsolt 120,1)

Számát sem tudom azoknak az eseteknek, amikor a zsoltáros tapasztalata az imádsággal kapcsolatban rám is igaz volt. A meghallgatott imádságok feljegyzése segít nekem, hogy könnyen és gyorsan visszaemlékezzek azokra az esetekre, amikor Isten félreérthetetlenül igent mondott.
A meghallgatott imádság számontartása fontos, mert bátorításra van szükségünk a mindennapokban. A legjobb bátorítás az, amikor visszaemlékezünk a jó dolgokra, amiket eddig tett velünk Isten. Ahogy Isten hűséges volt a múltban, ugyanúgy hűséges lesz ma és holnap is. Isten nem változik. Isten nem megbízhatatlan.
Bármilyen nehézséget kell is megtapasztalnunk a mai nap folyamán, Isten elé vihetjük. Amikor Teremtő Istenünkhöz kiáltunk, ahogyan a zsoltáros is tette, Isten meghallgatja imádságunkat. Teljes bizonyossággal hihetjük, hogy Isten válaszolni is fog rá.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts emlékezni és hálát adni mindazért, amit életünkben véghezvittél. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe." Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten hűséges és válaszolni fog, amikor segítségül hívjuk.
David Bowman (Texas, USA)

ADJUNK HÁLÁT ISTEN HŰSÉGÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek