2015. január 2. péntek

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

SZÓTLANUL

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

A kommunikációra épülő korunkban, telefonbeszélgetések, szövegek, képek, blogok, és a legkorszerűbb technikák világában ritkán vagyunk szótlanok. Amikor azonban a legnehezebb időszakokban, a legcsüggesztőbb helyzetekben Istenhez fordulunk, gyakorta mégis szótlanokká válunk. Azt sem tudjuk, mit mondjuk, miért imádkozzunk, mit kérjünk. Hogyan visszük hát Isten elé legmélyebb gondjainkat, ha a szavakat sem találjuk?
Amikor az embertársainkkal kommunikálunk, fontos, hogy mondanivalónk érthető és tömör legyen. Istennek azonban nincsenek ilyen elvárásai. Ő jól tudja, hogy a körülményeink miatt néha teljesen elnémulunk. Éppen azért küldte el a Szentlelket, hogy közbenjárjon értünk az ilyen helyzetekben.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy megérted hallgatásunkat, csendes perceinket és könnyeinket. Köszönjük, hogy tudod, mire van szükségünk, még mielőtt kérnénk azt. Ámen.

A Szentlélek által Isten ismeri minden imádságunkat.
Latoya M. Morris (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHEZEN MEGY AZ IMÁDKOZÁS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek