2015. március 20. péntek

Akkor eljött Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy keresztelje meg őt. János azonban megpróbálta visszatartani őt, és ezt mondta: "Nekem volna szükségem arra, hogy megkeresztelj, és te jössz hozzám?" Jézus így válaszolt: "Engedj most, mert az illik hozzánk, hogy így töltsünk be minden igazságot." Akkor engedett neki. Amikor pedig Jézus megkeresztelkedett, azonnal kijött a vízből, és íme, megnyílt a menny, és látta, hogy Isten Lelke galamb formájában aláereszkedik, és őreá száll. És hang hallatszott a mennyből: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm."

Mt 3,13-17.

ÖT KICSI PARADICSOM

Jézus megkérdezte tőlük: Hát ti kinek mondotok engem? (Mt 16,15)

Zöldségeket tettem el télire, kis üvegeket töltöttem meg paradicsommal. Öt kicsi paradicsom a tál alján maradt. Négyéves kisfiam figyelmesen követte a folyamatot, és kommentálta: "Úgy néznek ki, mint egy mosoly" - mutatott a tálban lévőkre. Amikor megfordítottam a tálat, felkiáltott: "Most meg egy szivárvány!" Ezután huncut mosollyal az összes paradicsomot felkapta, és betömte a szájába. Nevetve felhúztam a szemöldököm: "Na, most micsodák?" Azt válaszolta: "Vitaminok!"
Ez a kis párbeszéd arra emlékeztetett, milyen fontos megpróbálni különböző szemszögből nézni a világot. Mi, emberek gyakran csak a nyilvánvalót látjuk, de Istennek más a látószöge. Végül is Jézus nem csak a vámszedőt látta Zákeusban. Mindenki csak a bűnöst látta abban az asszonyban is, aki megmosta Jézus lábát, majd letörölte a hajával, Jézus azonban másként szemlélte őt. Még Jézusban is csak egy prófétát láttak sokan, pedig Isten őt "az én szeretett Fiamnak" nevezte a Mt 3,17-ben. Hívő emberként igyekeznünk kell a világot Isten látószögéből nézni.

Imádság: Drága Istenünk, nyisd meg szemünket, hogy a te nézőpontodból láthassuk a világot! Ámen.

Ki vagyok én Isten szemében?
Natalya Ilyushonok (Hrodna, Fehéroroszország)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÚGY LÁSSUNK MÁSOKAT, AHOGY ISTEN LÁTJA ŐKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek