2015. március 28. szombat

Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: "Menjetek az előttetek fekvő faluba, és ott mindjárt találtok egy megkötött szamarat a csikójával együtt: oldjátok el, és vezessétek hozzám. Ha valaki szól nektek valamit, mondjátok meg, hogy az Úrnak van szüksége rájuk, és azonnal elengedi azokat." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék a próféta mondása: "Mondjátok meg Sion leányának: Íme, királyod jön hozzád, szelíden és szamáron ülve, igavonó állat csikóján." A tanítványok elmentek, és úgy cselekedtek, ahogy Jézus parancsolta nekik: odavezették a szamarat a csikójával együtt, ráterítették felsőruhájukat, Jézus pedig ráült. A sokaság legnagyobb része az útra terítette felsőruháját, mások ágakat vagdaltak a fákról, és az útra szórták. Az előtte és utána menő sokaság pedig ezt kiáltotta: "Hozsánna a Dávid Fiának! Áldott, aki jön az Úr nevében! Hozsánna a magasságban." Amint beért Jeruzsálembe, felbolydult az egész város, és ezt kérdezgették: "Ki ez?" A sokaság ezt mondta: "Ez Jézus, a galileai Názáretből való próféta."

Mt 21,1-11.

JÉZUS MEGÉRKEZETT

Hirdetem nevedet testvéreimnek, dicsérlek a gyülekezetben. (Zsolt 22,23)

1997 virágvasárnapján a templom szószékén álltam, és remegő kezemben tartottam a bizonyságtételemet, csendben kérve Jézust, hogy adjon bátorságot felolvasni. Megosztottam a gyülekezettel, hogy a bátyám előző évi halála kapcsán át kellett értékelnem az életemet. Elmondtam nekik, mennyire értelmetlennek és céltalannak éreztem az életemet. Elmondtam, hogy bár évekig nem jártam gyülekezetbe, Isten az ő közösségükbe vezetett, ezért felhívtam a lelkészt, és beszéltem vele.
Valahányszor felnéztem az emberekre, ideges voltam. Megnyugtatásul a pálmaágakra néztem, ami Jézus győzelmes jeruzsálemi bevonulása emlékére volt a kezükben. Mialatt bizonyságot tettem azon a virágvasárnapon, azt hirdettem, hogy Jézus megérkezett a szívembe. Elmondtam a gyülekezetnek, hogy a lelkészük elvezetett engem Jézushoz, és hogy a megváltás ajándéka reményt és gyógyulást adott. Bizonyságot tettem, hogy célt és békét ad az Isten országában való szolgálat. Ezen a virágvasárnapon mindannyian ünnepelhetjük és hirdethetjük, hogy Jézus belépett az életünkbe.

Imádság: Urunk Jézus! Adj nekünk merészséget és örömet, hogy hirdessük a megváltás dicsőséges ajándékát! Ámen.

Jézus ma is tart dicsőséges bevonulásokat!
Debra Pierce (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI BIZONYSÁGOT TESZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek