2015. április 26. vasárnap

"Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Ennek ajtót nyit az ajtóőr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tőle, mert az idegenek hangját nem ismerik." Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik. Jézus tehát így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja. Aki énelőttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk. Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek."

Jn 10,1-10.

AZ A FELISMERHETŐ HANG

A maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. (Jn 10,3-4)

Kora reggel, amikor Joe unokaöcsém elkezdett nyöszörögni, felkaptam a bölcsőjéből, és levittem. Ikertestvérem, Joe anyukája, reggelit készített. "Szia, Joe!" - köszöntötte. Ránézett, majd rám, majd üvöltött egyet: "Mama!" - mindkét karját kinyújtva. Ikertestvéremmel nevettünk, amint a gyerek felismerte a hangjáról.
Ahogyan Joe felismerte édesanyja hangját, mi is megtanuljuk felismerni Isten elkülönülő hangját. Néha Isten hangja úgy ismerhető fel, hogy imádság közben eszünkbe jut valaki, vagy úgy érezzük, segítenünk kell, vagy bátorítani valakit. Máskor az igén keresztül szól. Az egyik ige a szükségünkben szólít meg, a másik bátorít, vigasztal, erősít.
Szentlelke is szólíthat. Jn 16,13 azt mondja: "Amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek." A Szentlélek vigasztal, tanít, és bizonyságot tesz az igazságról. A Lélek tisztánlátással és bölcsességgel lát el, hogy felismerjük Isten hangját, és hogy Istennel járjunk.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy hozzánk fordulsz, és magadhoz hívsz. Segíts felismerni hangodat! Ámen.

Ha figyelünk Isten hangjára, felismerjük az igazságot, és nyugalmat lelünk.
Lin Daniels (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TISZTÁN AKARNAK LÁTNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek