2016. május 6. péntek

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

VILÁGÍTS!

Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,14.16)

Amikor meglátogattunk egy szentjánosbogár telepet, a csoportunkat levitték egy ösvényen a folyóhoz, teljes sötétségben. Csendben beszálltunk egy bárkába, és a csónakmester elindult velünk lefelé az árral. Ahogy elúsztunk a part mentén növő bokrok mellett, gyönyörködve láttuk a felröppenő szentjánosbogarak felhőit a sötétben. Tettek egy kört, majd letelepedtek egy másik bokorra. Ezt láttuk az egész úton a folyón - mindig beragyogták maguk körül a területet néhány másodpercig.
A mai olvasmányunkban Jézus arra emlékeztet, hogy miként a szentjánosbogarak, mi is arra hívattattunk, hogy fényünket hintsük szét a világba, és az emberek életébe. Amikor találkozunk valakivel, aki levert és szomorú, vagy elvesztette a reményt, lehetőségünk van arra, hogy Krisztus szeretetének világosságát megosszuk vele.

Imádság: Istenünk, aki a világosság Ura vagy, tölts meg minket szereteteddel, hogy megvilágíthassuk az utat a sötétben botorkálók számára. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe." (Lk 11,2-4) Ámen.

Ki felé sugározhatom ma Isten világosságát?
Winifred Montgomery (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A BÁTORÍTÁSRA SZORULÓ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek