2016. május 9. hétfő

Mózes ugyanis azt írja, hogy aki "cselekszi a törvényből való igazságot, az az ember fog élni általa". A hitből való igazság pedig így szól: "Ne mondd szívedben: Ki megy fel a mennybe?" Azért tudniillik, hogy Krisztust lehozza. Vagy: "Ki megy le az alvilágba?" Azért tudniillik, hogy Krisztust a halálból felhozza. Hanem mit mond? "Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben", mégpedig a hit igéje, amelyet mi hirdetünk. Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás is így szól: "Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg." Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja; amint meg van írva: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül."

Róm 10,5-13.

A NAP LEGJOBB RÉSZE

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen. (2Tim 3,16-17)

Gyakran hallottam, vannak, akik szeretik kora reggel olvasni a Bibliát, mert az egész nap formálja azután gondolkodásukat és cselekedeteiket. Én nem mindig gyakoroltam ezt, de ma már reggelente, amint felébredek, rögtön késztetést érzek, hogy a Bibliám és a Csendes Percek után nyúljak. Mielőtt olvasni kezdenék, elmondom a lenti imát. Mindig örömmel várom ezt a lehetőséget, a napnak a legjobb része ez számomra.
Amikor a Bibliám még új volt, nem írtam bele semmit, mert meg akartam tartani új állapotban. Most már szakadozott, és sok széljegyzetet tartalmaz. Gyakran aláhúzok olyan mondatokat és szakaszokat, amelyek különösen sokat jelentenek számomra. Amikor azután az olvasás során ezekhez a megjelölt sorokhoz jutok, úgy érzem, Isten újra szól hozzám.
Egyszer talán, amikor én már nem leszek, a fiaim vagy az unokáim megtalálják majd a Bibliámat, elolvassák az aláhúzottakat, és megérzik belőlük Isten feléjük áradó szeretetét. Isten hozzájuk intézett szavát is meghallhatják ezáltal. Ily módon remélem, hogy az Isten igéje iránt érzett szeretetem példa lehet számukra, még ha az én földi életem bevégződik is.

Imádság: Uram, nyisd meg szívem és értelmem igéd hatalma előtt, hogy megértsem és kövessem szavad. Ámen.

Ma időt szánok Isten igéjére.
Lynn Moran (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS BIBLIÁJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek