2016. június 4. szombat

Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,24-29.

JÓ KAPCSOLATOK

De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; hogy mindnyájan egyek legyenek. (Jn 17,20-21)

Egy orosz asszony által írt áhítat a Csendes Percekben segített elgondolkozni Isten nagyságán és jóságán. Kíváncsi voltam, milyen családja van. Az otthonán kívül dolgozik? Milyenek a mindennapjai? Habár nem ismertem őt személyesen, éreztem, hogy a hit összeköt minket. Imádkoztam érte, és rácsodálkoztam, hogy a mi Urunkba vetett hit által kapcsolatban vagyunk, még ha több ezer mérföld is választ el minket.
Ez a hitbeli összeköttetés naponként megvalósul a csendességemben, amikor a Csendes Perceket olvasom. Az író lehet Angliából vagy Etiópiából, Ausztráliából vagy az Egyesült Államokból vagy bárhonnan a világból. A leírt megtapasztalások és meglátások valahogy mindig segítenek és erősítik hitemet. Imádkozom azokért, akik megosztják hitüket írásban és azokért is, akik ezeknek a füzeteknek a kiadásán fáradoznak.
A hozzánk legközelebb lévőkhöz is érezhetjük ezt a szoros köteléket: szomszédaink, gyülekezetünk, családjaink és munkatársaink között. Pál írja: "öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent." (Kol 3,14) Nem számít, hol élünk, Isten szeretete arra ösztönöz, hogy szeressük egymást, és örülhetünk annak, hogy a hit és szeretet összeköt minket.

Imádság: Köszönjük Istenünk kegyelmes szereteted, amely összekapcsol minket egymással. Ámen.

Isten szeretete összekapcsol minket.
Joan S. Hutcheson (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSENDES PERCEK ÍRÓIÉRT ÉS KIADÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek