2016. június 7. kedd

Isten gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.
Emlékezzetek tehát arra, hogy ti egykor pogányok voltatok, úgynevezett körülmetéletlenek a körülmetéltek szerint, akik viszont azért nevezik magukat így, mert testükön emberkéz által körül vannak metélve. Ti abban az időben Krisztus nélkül éltetek, Izráel közösségétől elkülönítve, és mint az ígéret szövetségein kívül álló idegenek, reménység nélkül és Isten nélkül éltetek a világban. Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor "távol" voltatok, "közel" kerültetek a Krisztus vére által. Mert ő a mi békességünk, aki a két nemzetséget eggyé tette, és az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést.

Ef 2,4-14.

SZENNYES RUHA

Minden igazságunk olyan, mint a szennyes ruha. (Ézs 64,5)

Farmon felnőve folyamatosan koszos munkákat kellett végeznünk, például trágyát lapátolni, és amit csak tudtunk, mi magunk szereltünk meg takarékosságból. Egyszer napokig tartott, mire ki tudtuk cserélni a kuplungot egy régi traktorban. Mire végeztünk, tetőtől talpig zsíros, olajos és sáros voltam.
Amilyen mocskos voltam akkor kívül, a bűneim miatt ugyanolyan mocskos voltam belül is. Úgy éreztem, nincs semmi gond, hiszen minden vallásos elvárásnak igyekeztem megfelelni. Csak amikor a Szentírásban azt olvastam, hogy "minden igazságunk olyan, mint a szennyes ruha", akkor értettem meg, hogy soha nem tudok olyan jó lenni, hogy kiérdemeljem Isten szeretetét.
Isten szeretetének egyik legnagyobb megnyilvánulása a kegyelem, hogy ő megbocsát, pedig mi nem érdemeljük meg. A kegyelem Isten ajándéka, nem lehet kiérdemelni. A jó cselekedetek fontosak, de pusztán ezek által nem tisztulhatunk meg. Azért részesülhetünk Isten kegyelmében, mert Jézus meghalt a bűneinkért, és új életre támadt fel. Ha az életünket Krisztusra bízzuk, és egyedül Isten kegyelmében reménykedünk, nekünk is új életünk lehet.

Imádság: Szerető Atyánk, köszönjük, hogy elküldted a te Fiadat, hogy meghaljon a kereszten értünk, és bűnbocsánatot nyerjünk. Ámen.

Krisztus az, aki megtisztít engem.
Kenn Edwards (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZERELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek