2016. november 5. szombat

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.

Jak 1,2-6.

SOHA NE ADD FEL!

Mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet. (Róm 5,3-4)

Tanári pályám során egyszer elhatároztam, hogy megszerzem a nemzeti minősítési fokozatot. Ez egy igen szigorú, és embert próbáló minősítés. A tanároknak csak három alkalommal lehet nekifutni, hogy teljesítsék a minősítési követelményeket. Két kisgyermekem és a férjem is támogattak és bátorítottak.
Az első évben megjött a próbálkozásom eredménye: nem sikerült. Nagyon elszomorodtam, és kimerültnek éreztem magam, tudva, hogy újra végig kell csinálnom a folyamatot, és egy teljes évet várni az eredményre. Megtettem, majd megérkezett a második eredmény is: ismét nem sikerült. Végül a harmadik, az utolsó évben elértem a kitűzött célt.
Ebben a három nehéz évben tudtam, hogy a gyermekeim figyelik a cselekedeteimet, és azt, hogyan kezelem a kudarcokat. Én pedig azt akartam, hogy tudják, Isten adja az erőt a kitartásra, hogy amikor elbukunk, felálljunk, és újra próbálkozzunk.
Ez a három éves megpróbáltatás sokat tanított nekem az állhatatosságról, és jobb emberré formált. Hálás vagyok Istennek, hogy lehetőségem volt bizonyságot tenni gyermekeimnek arról, hogy a megpróbáltatásainkban a kitartásunk és a jövőbe vetett reménységünk erősödhet.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy harcaink közben jellemünk erősödhet és reménységünk növekedhet. Ámen.

A kitartás jellemformáló a sikerek és a kudarcok között is.
JoAnn Tumbleston Jarman (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A VIZSGÁKRA KÉSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek