2016. december 12. hétfő

A nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,6-8.

SZORGALOM

Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófécia által kaptál a vének kézrátételével. Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt. (1Tim 4,14-15)

Még egy papírlapot levettem az akvarell tömbről, így újra tudtam kezdeni a festést. Az angyal - amit próbáltam lefesteni - inkább hasonlított egy rajzfilmszereplőre, mint egy mennyei lényre. Éveken keresztül a karácsonyi jelenet egy-egy epizódját festettem vízfestékkel a barátaimnak és rokonaimnak szánt üdvözlőkártyára. Miért ilyen nehéz ez, idén karácsonykor? - kérdeztem magamtól. Miért kell újra és újra elölről kezdenem?
Ahogy bámultam az előttem lévő üres papírlapot, rájöttem a válaszra. Ez azért van, mert nem festettem rendszeresen évközben. Következetes gyakorlás nélkül újra kellett tanulnom a technikámat. Tulajdonképpen elhanyagoltam az ajándékomat.
Amikor Pál Timóteusnak írt, bátorította, hogy ne hanyagolja el az ajándékát. Pál tudta, hogy amikor nem használjuk az Istentől kapott ajándékokat, akkor a hitünk nem fog növekedni és erősödni, és ezt az Isten szolgálata fogja megsínyleni. Egyik célom ebben az évben, hogy rendszeresen fessek. De ami még fontosabb, hogy hűséggel használjam az Istentől kapott minden ajándékomat.

Imádság: Drága Atyánk, segíts nekünk, hogy a tőled kapott ajándékokat értékeljük és használjuk. Ámen.

A hithűség megkívánja, hogy használjuk Isten ajándékait.
Beverly Varnado (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰVÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek