2017. január 30. hétfő

Jézus mondja: "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."

Mt 6,19-21.

SZÍVBÉLI KINCS

Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is. (Mt 6,21)

A lányom át akarta rendezni a szobáját, ami tele volt zsúfolva gyerekkori játékokkal és ajándékokkal. Én is segítettem neki megszabadulni a régi holmiktól, és együtt tettük fel a színben összeillő új függönyt és ágytakarót. A munkálatok végén felemelő érzés volt végignézni a tiszta és takaros szobán. Most már volt hely az íróasztalon a virágoknak és a Bibliának is, és csak reménykedni tudtam benne, hogy a lányom szeme majd megakad mindezen a szépségen, és szíve is közelebb kerülhet Istenhez. Jóleső érzés töltött el.
Ezen fölbuzdulva megpróbáltam én is rendbe tenni a ház többi részét. Rájöttem, hogy milyen könnyű volt a lányom régi dolgaitól megszabadulnom, de annál nehezebb a sajátjaimtól. De az őrizgetett gyűjteményem darabjai nemcsak fizikai helyet foglaltak el, hanem megterhelték az elmémet és lelkemet is. Ehhez hasonlóan a médiák és minden egyéb tevékenység is elfoglalhatja elménket, kevés helyet hagyva a lelki dolgoknak.
Ha helyet biztosítunk a napi teendőink között a bibliaolvasásnak és az imádságnak, akkor lelkünk megerősödik ezektől a kincsektől. Isten bölcsessége és az ő irányítása segítségünkre lesz kapcsolatainkban és szolgálatunkban.

Imádság: Drága Istenünk, segíts megszabadulnunk mindentől, ami távol tart minket tőled! Hadd töltekezzünk meg igéddel és a te Szentlelkeddel! Ámen.

Ha megtisztítom életemet a felesleges dolgoktól, a Szentléleknek készítek helyet.
Frieda Yang (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESANYÁKÉRT ÉS A LÁNYAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek