2019. június 26. szerda

Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.

Ef 4,29-32.

TISZTELETET MUTATNI

A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők... (Róm 12,10)

"Te jó ember vagy, Bert" - mondtam. A férjem meglepetten nézett rám. A reggel átéltek után nem számított ezekre a szavakra. Annak ellenére, hogy abban a pillanatban nem éreztem sok szeretetet és csodálatot a férjem iránt, tudtam, hogy szeret, és nem akartam, hogy engesztelhetetlen magatartásom károsítsa a kapcsolatunkat.
Hihetetlen, milyen gyorsan javult a kapcsolatunk, amint megváltoztattam a hozzáállásomat. Minden alkalommal, amikor úgy döntök, hogy tisztelem Bertet, ahelyett, hogy leszidnám valamiért vagy érzelmileg zsarolnám, jobban érzem magam a házasságunkban. Biztos vagyok benne, hogy ő is ugyanígy érez, amikor egy mogorva megjegyzésemre kedvesen válaszol. Azok alapján, amiket másoktól hallottam, tudom, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek előnyére vált a ma idézett igevers. Különösen szeretem ezt a részét: "legyetek a tiszteletadásban egymást megelőzők".
Ahelyett, hogy lelki gyötrelmet okoznánk szeretteinknek, kérhetjük Istent, hogy mutasson újabb és újabb módot a szeretetünk és tiszteletünk kifejezésére irántuk, különösen azokon a napokon, amikor a leginkább szükségük van erre.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy tiszteletet és szeretetet tudjunk mutatni a körülöttünk élőknek! Ámen.

Ha tisztelem a környezetemben élőket, jobb lesz a napom.
Sheryl H. Boldt (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A PROBLÉMÁS KAPCSOLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Június
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek