2020. november 8. vasárnap

Amikor kiment, így szólt Jézus: "Most dicsőült meg az Emberfia, és az Isten dicsőült meg őbenne; ha pedig az Isten dicsőült meg benne, az Isten is megdicsőíti majd őt önmagában, sőt azonnal megdicsőíti őt. Gyermekeim, még egy kis ideig veletek vagyok: kerestek majd engem, és ahogyan megmondtam a zsidóknak, hogy ahova én megyek, oda ti nem jöhettek, most nektek is ezt mondom. Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."

Jn 13,31-35.

A SZERETET CSELEKEDETEI

Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,35)

Amikor a nővérképző iskolába jártam, néhány hetet Georgia államban egy kórház gyermekgyógyászati osztályán dolgoztam. Az egyik rám bízott gyermek egy megégett karú kislány volt. Naponta elláttam a sebét, leszedtem a régi kötést, sós oldattal lemostam az égést, és új kötést raktam a karjára. Valahányszor csak gondoztam a kislányt, kértem Istent, segítsen barátságosnak és kedvesnek lennem hozzá. Elmondtam neki, mennyire bátran viseli a kezeléseket, és megnyugtattam, hogy a karja szépen javul, és nemsokára olyan lesz, mintha új lenne.
Csak körülbelül egy hétig gondoztam. Az utolsó napomon azon az osztályon elbúcsúztam a betegektől. A kislány kérte, hajoljak közel hozzá. Megcsókolt, és azt mondta: "Köszönöm".
Bár ennek már 40 éve, még mindig emlékszem arra a kislányra. A szeretet és a kedvesség két olyan drága ajándék, melyeket mindenki megoszthat másokkal. Jézus azt mondta a tanítványainak, a szeretet az a jel, amelyet a világ látni fog. Én ápoltam a kislány megégett karját, de Isten adta a szeretetet és a kedvességet ahhoz a szolgálathoz. Mert Isten előbb szeretett engem, képes vagyok azt másokkal is megosztani.

Imádság: Drága Urunk, mivel te előbb szerettél minket, ezért vagyunk képesek másokat szeretni. Segíts megtalálnunk ennek lehetőségeit! Ámen.

Isten szeretete mindenkor munkálkodhat általam.
Michael A. Campbell (Tennesse, USA)

IMÁDKOZZUNK A NŐVÉRTANULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek