2020. november 11. szerda

Amikor az ÚR föl akarta vinni Illést forgószélben az égbe, Illés és Elizeus elment Gilgálból. Illés ezt mondta Elizeusnak: Maradj itt, mert engem Bételbe küldött az ÚR. De Elizeus így felelt: Az élő ÚRra és a te életedre mondom, hogy nem hagylak el! Elmentek tehát Bételbe. A bételi prófétatanítványok odamentek Elizeushoz, és ezt mondták neki: Tudod-e, hogy az ÚR ma elragadja mellőled uradat? Ő így felelt: Én is tudom, de hallgassatok! Akkor ezt mondta neki Illés: Maradj itt, Elizeus, mert engem Jerikóba küldött az ÚR. Ő azonban így felelt: Az élő ÚRra és a te életedre mondom, hogy nem hagylak el! És megérkeztek Jerikóba. A jerikói prófétatanítványok odaléptek Elizeushoz, és ezt mondták neki: Tudod-e, hogy az ÚR ma elragadja mellőled uradat? Ő így felelt: Én is tudom, de hallgassatok! Azután ezt mondta neki Illés: Maradj itt, mert az ÚR a Jordánhoz küldött engem. Ő így felelt: Az élő ÚRra és a te életedre mondom, hogy nem hagylak el! Így mentek ketten együtt. Velük ment ötven prófétatanítvány is, és amikor ők ketten megálltak a Jordánnál, azok is megálltak tőlük távol. Illés fogta a palástját, összegöngyölte, és ráütött vele a vízre, mire az kettévált, ők pedig mindketten szárazon mentek át rajta. Amikor átmentek, Illés ezt mondta Elizeusnak: Kérj valamit, megteszem, mielőtt elragadnak tőled. Elizeus így felelt: Jusson nekem a benned működő lélekből kétszeres rész! Ő ezt mondta: Nehezet kértél. Ha látsz engem, amikor elragadnak tőled, akkor úgy lesz; de ha nem, akkor nem lesz úgy. Amikor azután tovább mentek, és beszélgettek, hirtelen egy tüzes harci kocsi jelent meg tüzes lovakkal, és elválasztotta őket egymástól. Így ment föl Illés forgószélben az égbe. Elizeus látta ezt, és így kiáltozott: Atyám! Atyám! Izráel harci kocsijai és lovasai! Azután nem látta őt többé. Ekkor megragadta a ruháját, és két darabra szakította.

2Kir 2,1-12.

RÉSZESÜLNI A LÉLEKBŐL

Illés ezt mondta Elizeusnak: Kérj valamit, megteszem, mielőtt elragadtatom tőled. Elizeus így felelt: Jusson nekem kétszeres rész a benned munkálkodó lélekből! (2Kir 2,9)

Nemrég e-mailt kaptam, ami az egyik barátom műtét utáni nehézségeiről szólt. "Kérlek, imádkozz velünk holnap reggel 9:10-kor!" - állt az üzenetben. Általában szívesebben imádkozom valakivel személyesen, mint online, de ez most más helyzet volt. Mindenünnen bekapcsolódtak barátok a felhívásra. Üzentek e-mailen, posztoltak meghívót a Facebookon, Twitteren. Ahogy mindenki más, én is beállítottam az emlékeztetőmet, hogy 9:10-kor imádkozzak.
Elizeusra gondoltam, aki követte Illést Bételből Jerikóba, majd onnan a Jordánhoz. Időről időre megkérdezték tőle az emberek: "Tudod-e, hogy az Úr ma elragadja mellőled uradat?" Elizeus így válaszolt: "Én is tudom, de hallgassatok!" Igaz barátok, hiába vannak fizikailag távol, sohasem hagynak el bennünket. Ott vannak örömben és szenvedésben, életben és halálban.
Amikor eljött az idő, online imádkoztunk barátunkért. Ahogy Elizeus az Illésben lévő lélek kétszereséért könyörgött, mi is imádkoztunk, hogy Isten áldja meg barátunkat Krisztus Lelkével, s örök életével. Bár lenne erőnk és bátorságunk mindig jelen lenni lélekben azok mellett, akiket szeretünk.

Imádság: Drága Istenünk, vezess minket, hogy hűségesek maradjunk családunkhoz és barátainkhoz! Ámen.

Az imádság leküzdi a határokat.
Patricia Marks (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ONLINE IMAKÖZÖSSÉGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek