2020. november 20. péntek

Amikor elbocsátotta a fáraó a népet, nem vezette őket Isten a filiszteusok országa felé, bár az közel volt, mert úgy gondolta Isten, hogy hátha megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatér Egyiptomba. Ezért kerülő útra vezette Isten a népet a Vörös-tenger pusztája felé. Hadirendben vonultak el Izráel fiai Egyiptomból. József tetemét is magával vitte Mózes, mert ünnepélyesen megeskette ő Izráel fiait: Bizonyosan gondja lesz rátok Istennek, és akkor vigyétek el innen az én tetememet is magatokkal! Azután fölkerekedtek Szukkótból, és tábort ütöttek Étámban, a puszta szélén. Az ÚR pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. Nem távozott el a felhőoszlop nappal, sem a tűzoszlop éjjel a nép elől.

2Móz 13,17-22.

TŰZOSZLOP

Az Úr pedig előttük ment... éjjel tűzoszlopban, hogy világítson nekik. (2Móz 13,21)

A kerti örömtüzek gyerekkorom kedvenc emlékei közé tartoznak. Nemrégiben a szomszédaim is rendeztek egyet. A levegőt áthatotta az égő fa füstje, az esti égbolt pedig narancsszínben izzott a lángok recsegésétől és cikázásától. A szomszéd kertjéből áradó csodás ragyogás eszembe juttatta a régi családi találkozókat és a parázsló tűz fölött pirított pehelycukor illatát. Emlékszem, ahogy apám táplálta a lángot, és a tűzoszlop megvilágította az eget.
A gyerekkori emlékeken túl a tábortűzről eszembe jutott az is, ahogy Isten vezette Izráel népét a pusztában. Isten "tűzoszlop" képében világított nekik, ami előttük haladt. (2Móz 13,21-22). A nép pedig követte azt, elfogadva Isten vezetését.
Isten vezetését a lelki fegyelem gyakorlásával kaphatjuk. Miután a férjemnek szívrohama volt, a félelem és aggódás "pusztájában" találtam magam. Az imádság, a Szentírás versei és a naplóírás adta meg nekem Isten jóságos vezetését. Isten lecsendesítő békességéhez vezettek, így tudtam megbirkózni a férjem betegségével. Isten igéje azt ígéri, hogy "az Úr vezet majd szüntelen" (Ézs 58,11). Bármilyen kihívással nézünk is szembe, ha Istent kérjük, hogy világosságával és igazságával vezessen (Zsolt 43,3), az ő világossága ragyog majd ránk.

Imádság: Hűséges Istenünk, köszönjük vezetésedet, miközben az élet ismeretlen ösvényeit járjuk. Ámen.

Milyen lelki gyakorlatok segítenek Isten világosságát követni?
Debra Pierce (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÍVBETEGSÉGBŐL LÁBADOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek