2021. április 17. szombat

Isten gondviselése
Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.

Mt 6,25-34.

KEGYELEM ÉS VIGASZTALÁS

Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? (Mt 6,25)

Emlékszem a napra 2008-ban, mikor az apám cége csődbe ment. Kihallottam a kétségbeesést a hangjából, de nyolcévesen nem igazán értettem, mi történik. Mindig is apámra akartam hasonlítani, de akkor összezavarodtam és elveszettnek éreztem magam.
Ahogy teltek a napok, apám új állás után nézett. Minden nap reményteli hangon kérdeztem: "Megkaptad a munkát?" Ám minden alkalommal "nem" volt a válasz. Ahogy folytatódott a keresés, kezdtem elveszteni a reményt, s nem értettem, Isten miért engedi, hogy a családunk ilyen nehézségeken menjen keresztül. A következő hetekben apám kezdte észrevenni a hangom változását az állásinterjúk után. Mikor látta a reményem halványulását, azt mondta: "Brayan, tudom, hogy ismeretlen és nehéz időn megyünk keresztül, de tudnod kell, hogy Isten mindig gondoskodik rólunk - valahogyan, valami módon."
Megtanultam, hogy Isten a küzdelmekben is szeret minket, gondoskodik rólunk, és esélyt ad az élethez. Volt, hogy sok mindenem volt, volt, hogy kevés, de Isten kegyelme és vigasztalása sosem változott.

Imádság: Drága Istenünk, köszönünk mindent, amit adsz nekünk. Hadd érezzük áldásodat a nehéz időkben is! Ámen.

Ma keresem Isten áldását az életemben.
Brayan Orellana (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLÁSKERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Április
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek