2021. május 23. vasárnap

Miután a hét első napjának reggelén feltámadt, először a magdalai Máriának jelent meg, akiből hét ördögöt űzött ki. Ő elment, és megvitte a hírt azoknak, akik ővele voltak, akik gyászoltak és sírtak. Amikor ezek meghallották, hogy ő él, és hogy Mária látta, nem hittek neki. Azután más alakban jelent meg közülük kettőnek útközben, amikor vidékre mentek. Ezek is elmentek, és megvitték a hírt a többieknek, de nekik sem hittek.
Végül pedig megjelent magának a tizenegynek is, amikor asztalnál ültek, és szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, hogy nem hittek azoknak, akik látták őt, miután feltámadt. Ezután így szólt hozzájuk: Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik. Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek a kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegekre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak.
Az Úr Jézus pedig miután ezeket mondta nekik, felemeltetett a mennybe, és az Isten jobbjára ült. Azok pedig elmentek, hirdették az igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük, megerősítette az igehirdetést a nyomában járó jelekkel.

Mk 16,9-20.

MISSZIÓ SAJÁT VÁROSUNKBAN

Erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig. (ApCsel 1,8)

Gyakran gondolkodom azon, hogy micsoda izgalom és kaland lehet a nemzetközi misszionáriusoknak követni Jézus nagy missziói parancsát (Mt 28,19-20; Mk 16,15). Az érdeklődésem ellenére a férjemmel sosem éreztünk erre elhívást.
Nemrég összefogott több felekezet a kisvárosunkban, és csapatokban elkezdtek házakba kopogtatni, hogy ébredési alkalmakra hívják az embereket, és megkérdezzék, van-e valami imakérésük. Meglepett, hány család kérte, hogy imádkozzunk a családjukért valamilyen szükséghelyzettel kapcsolatban. Az imádság ajtót nyitott, hogy beszélgessünk Isten szeretetéről, Jézus életéről és tanításairól. Egyikük megkérdezte tőlem, hogy "utcai lelkész" vagyok-e. Abban a pillanatban jöttem rá, hogy missziós úton vagyok, mindössze két mérföldre az otthonomtól.
A mennybemenetele előtt Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy a Szentlélek erejét fogják megkapni, hogy tanúk legyenek Jeruzsálemben és a föld végső határáig. Habár az evangéliumot ma az egész világon hirdetik, az örömhír először otthonról otthonra terjedt Jeruzsálemben. Ma is követhetjük Jézus parancsát, tanúiként szolgálva a saját városunkban.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy elküldted a Pártfogót, a Szentlelket, hogy tanúid lehessünk, bárhol vagyunk. Ámen.

Isten szeretetének egyszerű kifejezése, ha felajánlom a szomszédomnak, hogy imádkozom érte.
Nikki Dyess (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek