2021. június 12. szombat

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek szándéka, mert Isten szerint jár közben a szentekért. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott.

Róm 8,26-28.

A SZAVAKON TÚL

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. (Róm 8,26)

2011 telén egy reggel arra ébredtem, hogy nem tudok beszélni. Pánikba estem, mert profi énekesként és szinkronszinészként dolgoztam. Akkor még nem tudtam, hogy négy hónap telik el, mire újra egyáltalán beszélni fogok, nemhogy énekelni. A betegségem, a vírusos gégegyulladás, a savas reflux és az izomfeszültség, véget vetett énekesi karrieremnek, és fenyegette az önértékelésemet. Ki vagyok én, és mi a célom, ha Isten már nem tud arra használni, hogy énekeljek és beszéljek másokhoz?
Egyik délután Pál Rómaiakhoz írt szavaira bukkantam arról, hogy a Szentlélek hogyan segít nekünk, ha gyengének érezzük magunkat. Legyőzött a felismerés, hogy Isten emberi korlátainktól függetlenül képes bennünk és rajtunk keresztül dolgozni.
Végül a hangom visszajött, de már nem érzem, hogy ez feltétele annak, hogy Isten munkáját elvégezzem. Inspirált az a sok lehetőség, ahogy az emberek Istent szolgálják. Ahogy Pál írja: "Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott." Talán mindannyian megtanulhatjuk, hogy Isten mindent jóra tud használni az életünkben, és ezért mindig lesz célunk.

Imádság: Urunk! Köszönjük, hogy mindent jóra tudsz fordítani, még a gyengeségeinket és megpróbáltatásainkat is. Ámen.

Számos módja van annak, hogy Istennek szolgáljunk.
Jennifer McCluskey (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI AZ ÉLETÉNEK CÉLJÁT KERESI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek