2021. június 14. hétfő

Hálát adok Istennek, akinek őseimhez hasonlóan tiszta lelkiismerettel szolgálok, amikor szüntelenül, éjjel és nappal megemlékezem rólad könyörgéseimben, és könnyeidre emlékezve látni kívánlak, hogy öröm töltsön el. Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan. Ezért emlékeztetlek téged, hogy éleszd fel magadban Isten kegyelmi ajándékának tüzét, amely kézrátételem által van benned. Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.

2Tim 1,3-7.

NE FÉLJ, HANEM SZERESS!

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim 1,7)

45 éve vagyunk barátnők egy muszlim vallású törökországi asszonnyal. Férje orvosi képzésre érkezett az USA-ba, de most már Isztambulban élnek. Berrinnel, a barátnőmmel évek óta imádkozunk egymásért és családjainkért. Meglátogattuk őket Törökországban, és ők is többször eljöttek Nebraskába.
Legutóbb Berrin elmondta, hogy rákbeteg. Bárcsak vele lehetnék, hogy segítsek! De saját egészségi állapotom sem engedi többé, hogy hosszabb utakra induljak. Sokszor aggódok érte.
Imádság közben újra és újra elolvastam a 2Tim-ból a fenti szavakat. Miközben ezeken elmélkedek, szeretem elképzelni, amint imakéréseimet Jézus lába elé helyezem. Ez a gyakorlat segít elcsendesíteni a félelmeimet, és megtartani a Jézusba vetett bizalmamat. Több kedvenc igémet felírom egy kártyára, és elhelyezem a Bibliámban, hogyha kinyitom, elsőként ezeket olvassam. Így a bibliaolvasást és imádságot egy sokkal békésebb és bizalmasabb légkörben kezdhetem.
Szeretem Berrint, drága barátnőmet. Tudom, hogy Isten is szereti őt. Megnyugodhatok abban a bizonyosságban, hogy Isten tartja gyógyító karjaiban. Mi mind nyugalmat találhatunk félelmeink között, ha bizalmunkat Istenbe vetjük.

Imádság: Mennyei Atyánk, miközben betegséggel nézünk szembe, segíts, hogy félelmeinket lábaid elé tegyük. Segíts, hogy szeretteinket a te gondviselő kezeidre bízzuk! Ámen.

Ha átadom félelmeimet Istennek, békességet találhatok.
Nancy R. Meyer (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÁVOL ÉLŐ BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Június
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek