2021. augusztus 10. kedd

Amikor a sokasághoz értek, odament Jézushoz egy ember, térdre borult előtte, és ezt mondta: Uram, könyörülj a fiamon, mert holdkóros, és nagyon szenved: gyakran esik a tűzbe meg a vízbe is. Elhoztam őt tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani. Jézus így válaszolt: Ó, hitetlen és elfajult nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt ide! Ekkor Jézus rákiáltott, és kiment abból az ördög, a gyermek pedig meggyógyult még abban az órában. Akkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz, és megkérdezték: Mi miért nem tudtuk kiűzni? Ő így válaszolt: Kishitűségetek miatt. Bizony mondom nektek: ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda - akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. Ez a fajta pedig nem távozik el, csak imádságra és böjtölésre.

Mt 17,14-20.

MOZGÓ HEGYEK

Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda - akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Mt 17,20)

Amikor visszaköltöztem szülőfalumba a városból, és visszamentem abba a kis templomba, ahol felnőttem, azt feltételeztem, hogy a gyülekezet túl kicsi, hogy nagy jelentősége legyen. Tényleg azt gondoltam, hogy nem tud olyan fényesen világítani, mint a nagy városi gyülekezet, ahová jártam. Feltevéseim tévesek voltak.
A gyülekezet valóban kicsi volt és kevés erőforrással bírt, de ezt ellensúlyozta elkötelezettsége. Több száz vödör tisztítószert vittek az árvízkárosultak számára, és kimentek a lakóközösségbe, hogy megjavítsák és felújítsák a lakók otthonait. Ez a kis gyülekezet hegyeket mozgat meg azok számára, akiknek segít, és a tagok számára, akik összeállnak, hogy segítsenek.
Jézusra a maga korában az emberek nagyjából ugyanúgy gondoltak, mint én a gyülekezetemre. A legtöbben nem gondolták, hogy Jézus - aki egy kisvárosban született szegény szülőktől - a Messiás. Ácsként dolgozott. Halászokkal töltötte az idejét. Hogyan hagyhat egy átlagos ember bármilyen nyomot a világban, legkevésbé pedig hogyan lesz Megmentő és Megváltó?
Ha szolgálatunk jelentőségét megkérdőjelezzük, emlékezzünk, hogy Jézus első tanítványai csak tizenketten voltak, de felfedték Isten nagyságát az egész világ előtt. Mi is így tehetünk.

Imádság: Atyánk, bármily aprónak vagy jelentéktelennek érezzük magunkat, adj hitet, hogy másoknak szolgáljunk! Ámen.

A Krisztusban való hit által nagy dolgokat valósíthatok meg.
John Grube (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIS GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek