2021. augusztus 30. hétfő

Milyen nagy a te jóságod, melyet a téged félőknek tartogatsz! Ebben részesíted a hozzád menekülőket minden ember szeme láttára. Jól elrejted őket magadnál az emberek áskálódása elől. Megőrzöd őket sátradban a perlekedő nyelvektől. Áldott az ÚR, aki csodálatos hűséggel bánt velem az ostromlott városban! Én már azt gondoltam ijedtemben, hogy eltaszítottál magadtól. De te meghallgattad könyörgő szavamat, amikor hozzád kiáltottam segítségért.
Szeressétek az URat, ti, hívei mind! Az állhatatosokat megtartja az ÚR, de kamatostul megfizet a gőgösöknek. Legyetek erősek és bátor szívűek mind, akik az ÚRban reménykedtek!

Zsolt 31,20-25.

MEGVÁLTÁS

Áldott az Úr, aki csodálatos hűséggel bánt velem! (Zsolt 31,22)

Ez a történet 1978-ban a szovjet Ukrajnában történt. Egy üveggyárban dolgoztam, és munkásszálláson laktam. Egy nap megsérültem, és a szobámban lábadoztam. Hirtelen az ajtóm kicsapódott, és a karhatalom tisztjei léptek be. Elkezdtek kérdéseket feltenni a szomszédomról, Nyikolajról. Kiderült, hogy részt vett szovjetellenes szórólapok kiosztásában, majd öngyilkosságot követett el a vasútállomás előtt.
Nyikolaj csendes és barátságos volt, így a hírek mélyen lesújtottak. Halála elgondolkodtatott az életem értelméről, és egy idő után lelki krízisbe süllyedtem. Ebben a helyzetben Isten egy fiatalembert küldött a gyárba, aki nyíltan beszélt a hitéről. Segített, hogy gyülekezetet találjak, ahol én is Isten követője lettem.
Ez az élmény sok évvel ezelőtt történt. Most már boldog házasságban élek, és a gyerekeim is megtalálták ugyanazt a hitet Krisztusban. Még mindig emlékszem a kedves szomszédomra, Nyikolajra, aki nem látott reményt ebben a világban, és a fiatalemberre, aki megosztotta a hitét velem, és olyan reményt mutatott, ami megváltoztatta az életemet. Isten kegyelme által adjuk át a barátainknak, szomszédainknak is ezt a reményt!

Imádság: Istenünk, vezess minket a fényedbe, szeretetedbe és az örök életbe! Ámen.

Isten kegyelmére emlékeztethetek másokat.
Serhiy Lohinov (Ukrajna)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK TÁMOGATÁSUNKRA VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek