2021. november 12. péntek

Amikor Jézus Kapernaumba érkezett, odament hozzá egy százados, és kérte őt: Uram, a szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyű kínjai vannak. Ő így szólt hozzá: Elmegyek, és meggyógyítom. De a százados ezt felelte: Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám. Mert én is hatalom alatt álló ember vagyok, nekem is vannak alárendelt katonáim. És ha azt mondom az egyiknek: Menj el! — akkor elmegy, és a másiknak: Gyere ide! — akkor idejön, vagy ha szólok a szolgámnak: Tedd meg ezt! — akkor megteszi. Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt az őt követőkhöz: Bizony mondom nektek, senkiben sem találtam ilyen nagy hitet Izráelben. De mondom nektek, hogy sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában; akik pedig a mennyek országa fiainak tartják magukat, kivettetnek a külső sötétségre, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás. A századosnak pedig ezt mondta Jézus: Menj el, és legyen a te hited szerint. És meggyógyult a szolga még abban az órában.

Mt 8,5-13.

NEM SZÁMÍT A TÁVOLSÁG

De a százados ezt felelte: Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám. (Mt 8,8)

Csörgött a telefon, de túl korán volt ahhoz, hogy jó hír lehessen. Félálomban felvettem, a szüleim kerestek. A testvérem, Mary autóbalesetet szenvedett, a szüleim útban voltak a kórházba. Mary agyi sérülést szenvedett, és kómában volt. Azt mondták, hogy akkor fognak többet tudni, ha az első 24 órát túlélte.
A nap nagy részében imádkoztam, sírtam és üvöltöttem a szobámban. Mivel akkoriban a tengerentúlon éltem, igazi gyötrelem volt ennyire távol lenni és tudni, hogy a nővérem a halál küszöbén van. Végül, hogy valamiféle megnyugvást találjak, elolvastam a mai igerészt.
A százados fizikálisan nem volt közel szenvedő szolgájához. Jézus mégis meggyógyította a szolgát, anélkül, hogy a jelenlétében lett volna. Vigasztalást nyertem a történetből, tudva, hogy Isten számára nem akadály a távolság.
A testvérem él, és a szüleimmel lakik, de továbbra is szenved sérülése hatásaitól. Még mindig távol élek tőlük, és nem lehetek velük annyit, amennyit szeretnék. De bátorságot ad a tudat, hogy hitünk legyőzi a földi távolságot. Földrajzi távolság nem választhat el bennünket szükséget szenvedő szeretteinktől, sem az Úr Jézus Krisztus szeretetétől, gyógyításától és védelmétől.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy legyen hitünk, hogy időtől és távolságtól függetlenül meghallod imádságainkat! Ámen.

Nincs távolság, ami elválaszthatna bennünket Istentől.
Johnny Nelson (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AUTÓBALESETBEN MEGSÉRÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek