2021. december 2. csütörtök

Megnyugvás Istenben
A karmesternek, Jedútúnnak: Dávid zsoltára.
Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok segítséget. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom sokáig. Meddig támadtok egyetlen emberre, miért akarjátok mindnyájan megölni? Olyan, mint a düledező fal és a bedőlt kerítés! Csak azon tanácskoznak, hogyan taszítsák le a magasból. Hazugságban telik kedvük, szájukkal áldanak, szívükben átkoznak. (Szela.)
Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! (Szela.)
Csak pára az emberek élete, hazug látszat a halandóké. Ha mérlegre kerülnek, a páránál is könnyebb mindegyik. Ne bízzatok zsarolt javakban, rablott holmival ne kérkedjetek! Ha gyarapszik is vagyonotok, ne bizakodjatok el! Szólott egyszer az Isten, és ezt a két dolgot értettem meg: Istennél van az erő; nálad van, Uram, a szeretet. Te megfizetsz mindenkinek tettei szerint.

Zsolt 62.

TELJESEN FELTÖLTVE

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. (Zsolt 62,6)

Zenét hallgattam a hordozható CD-lejátszómon, amikor egyszer csak halk és torz lett a hang. Kivehetetlen összevisszaságnak tűnt, zenére egyáltalán nem hasonlított. Hamar rájöttem, hogy merül az elem, gyorsan kicseréltem, és a zene újra eredeti szépségében és tisztaságában hangzott.
Így van ez az Istennel való járással is! Néha annyira csak arra koncentrálunk, hogy szolgáljuk Istent, hogy megfeledkezünk a lelki egészségünkről, és nem vesszük észre, amikor a lelki "akkumulátorunk" merül. Azt hisszük, lemerült elemmel is folytathatjuk, és ugyanolyan tisztán fogjuk Istent hallani. Elfelejtjük, hogy rendszeresen időt kell töltenünk Istennel imádságban, hogy feltöltsük a lelkünket, és jobban értsük, mit mond nekünk. Ha időt szánunk az Istennel való kapcsolatunkra, feltöltődünk, és lesz elég erőnk, hogy elvégezzük az Isten által ránk bízott feladatot.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy mindig szánjunk rád időt, hogy a lelkünk eleven legyen, és meghalljuk a hívásodat! Ámen.

Ezen a héten mit teszek azért, hogy feltöltsem a lelki "akkumulátoromat"?
Carol Parker (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek