2022. január 19. szerda

Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik. Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek. Példázatot is mondott nekik: Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e mindketten verembe? A tanítvány nem feljebb való mesterénél; de aki teljesen felkészült, az mind olyan lesz, mint a mestere. Miért nézed a szálkát a testvéred szemében, a saját szemedben pedig még a gerendát sem veszed észre? Hogyan mondhatod testvérednek: Testvérem, hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a saját szemedben nem látod a gerendát? Képmutató, előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, és akkor jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd a szálkát testvéred szeméből.

Lk 6,37-42.

NAGYLELKŰSÉG

A test lámpása a szem. Ha a szemed tiszta, az egész tested világos, de ha gonosz, a tested is sötét. Vigyázz tehát, hogy a benned lévő világosság sötétséggé ne legyen! (Lk 11,34-35)

Karácsony reggel volt. Felkeltem, kimentem a fürdőszobába, és feltapadva a mosdókagylóra borotvahabot találtam. Utálom, amikor nem öblíti ki a mosdót! - gondoltam. Megmosakodtam, felöltöztem, és az emeleten észrevettem az ablakpárkányra akadt függönyt. Utálom, amikor nem igazítja meg a függönyt, miután széthúzta! - gondoltam. A földszinten a konyhában elkezdtem előkészíteni a reggelit, és a gombóccá gyúrt törlőruhát a mosogatóban találtam, ahelyett, hogy szépen kiterítve száradna. Utálom, amikor... de itt megakadtam a gondolatomban.
A mai nap arra hivatott, hogy a legnagyobb ajándékot, a szeretetet ünnepeljük, én pedig ehelyett szeretetlenül a hétköznapi apró problémákra koncentrálok. Hát ez nem épp nagylelkű hozzáállás a részemről.
Elhatároztam, hogy változtatok ezen. Napról napra Krisztus kegyelmét és szeretetét keresem, és közben a saját hibáimat próbálom elkerülni, mások felé pedig türelmet gyakorolni.

Imádság: Drága Úr Jézus, segíts megtanulnunk, hogyan legyünk elnézők, megbocsátók és szeretetteljesek mindenkihez, akivel csak találkozunk! Ámen.

Amikor mások miatt csalódott vagyok, arra fogok gondolni, hogy Isten mennyire szereti őket.
Helen Pain (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK A SZOKÁSAI IDEGESÍTENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek