2022. február 2. szerda

Adjunk hálát alkotónknak!
Hálaadó zsoltár.
Ujjongjatok az ÚR előtt az egész földön! Szolgáljatok az ÚRnak örömmel, vigadozva járuljatok színe elé! Tudjátok meg, hogy az ÚR az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk: az ő népe és legelőjének nyája. Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Mert jó az ÚR, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.

Zsolt 100.

DICSÉRETET ÉNEKELVE

Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek! (Zsolt 147,7)

Az egyetemi misszió új elnökeként nagyon örültem, hogy együtt dolgozhatok a lelkes, diákok által irányított szolgáló csoporttal. Havonta egy szombaton találkoztunk, hogy megbeszéljük a hetenkénti szolgálatokat. Lenyűgözött és lelkesített a diákok odaszánása, ahogy bizonyságot tettek hitükről társaiknak.
Minden megbeszélést énekkel és imádsággal kezdtünk. Nem vagyok egy nagy zenei tehetség, ezért ezeket a részeket túl hosszúnak éreztem. Úgy gondoltam, hogy énekléssel túl sok időt töltünk, amit készülésre kellene inkább fordítani.
Pár hónap elteltével azonban kezdett megváltozni a véleményem. Az énekek sokszor az istentiszteletnél vagy bibliatanulmányozásnál is nagyobb hatást gyakorolnak rám. A zene, amit addig puszta formalitásnak éreztem, őszinte, mély istentiszteletté vált számomra. A csoportban végzett szolgálat évei alatt az Úr megnyitotta a szívemet, és sokkal erőteljesebben éreztem Isten szeretetét, mint azelőtt bármikor.
Ma, ha egy kórus elkezd dicsőítő énekeket énekelni, eszembe jutnak az igehelyek, amik arra tanítanak, hogy dicséretet és hálaadást énekeljünk az Úrnak. Korlátozott zenei tehetséggel ugyan, de boldogan éneklek én is.

Imádság: Szent Atyánk, add, hogy dicsőítés közben meghalljuk a te hangodat! Ámen.

Ma örömmel és hálaadással dicsőítem Istent.
Bobbie Smith Bryant (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek