2022. május 15. vasárnap

Keresztelő János
Azokban a napokban kezdett Keresztelő János prédikálni Júdea pusztájában: Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa! Mert ő az, akiről Ézsaiás így prófétált: "Kiáltó szava hangzik a pusztában: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!" János teveszőr ruhát viselt, derekán pedig bőrövet, tápláléka sáska volt és vadméz. Akkor kiment hozzá Jeruzsálem, egész Júdea és a Jordán egész környéke; és amikor megvallották bűneiket, megkeresztelte őket a Jordán folyóban. Amikor pedig látta, hogy a farizeusok és szadduceusok közül sokan jönnek, hogy megkeresztelje őket, így szólt hozzájuk: Ti viperafajzatok! Ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek az eljövendő harag elől? Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöt, és ne gondoljátok, hogy ezt mondhatjátok magatokban: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek, hogy Isten ezekből a kövekből is tud fiakat támasztani Ábrahámnak. A fejsze már a fák gyökerén van: ezért minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágatik, és tűzre vettetik. Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam, arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket. Kezében szórólapát lesz, és megtisztítja szérűjét: csűrbe hordja gabonáját, a pelyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.

Mt 3,1-12.

ELŐKÉSZÍTENI AZ UTAT

Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat Istenünknek a kietlen tájon át! (Ézs 40,3)

Szeretek túrázni, ezért jelentkeztem önkéntesnek, hogy a helyi természeti területen megtisztítsunk egy új ösvényt. Nem volt egyszerű odajutni a helyszínre. Átgázoltunk néhány patakon, meredek lejtőkön ereszkedtünk le lassan, és emelkedőkön vánszorogtunk fel. Az éles eszközök cipelése még nehezebbé tette utunkat. Hála az égnek, hogy vezetőnk felkészült erős fákhoz rögzített mászókötéllel, ami segített, hogy le és fel tudjunk menni csúszós helyeken.
Órákig tartó gallyazás, valamint kisebb sarjadékok megtisztítása után elértük a hegy tetejét. Jutalmunk a tóra nyíló gyönyörű kilátás volt. Munkánknak köszönhetően a jövőbeli túrázók is megcsodálhatják ezt a kilátást, és folytathatják útjukat a kész ösvényen.
Ahogy dolgoztam, ezek a szavak jutottak eszembe: "Készítsétek az Úr útját!". Arra gondoltam, hogy Keresztelő János hogyan készítette elő Jézus szolgálatának útját, és készítette fel Jézus a tanítványait az evangélium hirdetésére. A kereszténység minden generációja előkészíti útját a következő nemzedéknek. Szentírás, imádság, keresztény társak támogatása vezet bennünket lelki utunkon, és segítenek, hogy felkészültek legyünk bizonyságot tenni Jézusról azoknak, akikkel találkozunk.

Imádság: Atyánk, hálát adunk a hűséges keresztényekért, akik továbbadták az evangéliumot az évek alatt. Vezess bennünket előkészíteni az utat az újonnan megtérőknek! Ámen.

Hogyan készülök ma Krisztus üzenetének megosztására?
Kathy Bunse (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek