2022. június 14. kedd

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az ÚR vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld széléről, mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

NE FÉLJ!

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! (Ézs 43,1)

Isten férjemmel együtt lelkészi szolgálatra hívott, így Jabalpurban beiratkoztunk a teológiára, hogy felkészüljünk erre. Magunkkal vittük 4 éves kisfiunkat, és a főiskolai ösztöndíjból éltünk. Anyagi nehézségeink gyakran voltak, de hitünket Istenbe vetettük. Ahogy Ézs 43,5-t olvastuk, Isten így szólt: "Ne félj, mert én veled vagyok."
Néha egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy férjemmel együtt sikerül elvégeznünk a tanulmányainkat. Naponta imádkoztunk segítségért, mert Isten volt az, aki bennünket a szolgálatra, így a tanulmányokra is elhívott. A tanulmányaink négy éve a próbatétel és a félelmek, ugyanakkor az isteni szeretet, bátorítás és béke időszaka is volt.
Isten minden helyzetben velünk volt, beleértve a betegségeket, anyagi nehézségeket és a szükség idejét is. Most - évekkel később - mindketten felszentelt lelkészként szolgálunk, és Isten a mi fiunkat is használja a szolgálatában.

Imádság: Köszönjük Urunk szereteted és védelmed. Légy velünk, amikor hívásod szerint cselekszünk! Ámen.

Isten segít nekem minden helyzetben.
Saira Verma (Uttar Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK A TEOLÓGUS HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek