2022. augusztus 22. hétfő

Áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az ÚR a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit. Nincs mitől félnie, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sem kell aggódnia, szüntelenül termi gyümölcsét.

Jer 17,7-8.

KÖVESD ISTEN VEZETÉSÉT!

De áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, és akinek az ÚR a bizodalma. (Jer 17,7)

A tizenegyedik házassági évfordulónk megünnepléséhez úgy döntöttünk, hogy szalontánc órákat veszünk. Már évek óta terveztük ezt. Mielőtt megtanultuk a foxtrott, a keringő és a merengue alaplépéseit, a tanár megmutatta a helyes testtartást. Megmutatta, hová tegyük a kezünket, és azt mondta, képzeljük azt, hogy lenyeltünk egy seprűnyelet, így magasabbak és egyenesebbek leszünk. Biztatott, hogy engedjem a férjemnek határozottan fogni a vállamat, hogy így könnyedén és biztosan tudjon vezetni a táncparketten. Mégis, ahelyett, hogy rábíztam volna magam a férjem vezető kezére, gyakran már a következő lépést terveztem, vagy át akartam venni a vezetést, aminek persze lépéstévesztés, vagy a ritmusból való kiesés lett az eredménye.
Azt kellett tapasztalnom, hogy a tánccal kapcsolatos tanácsok szélesebb körben is érvényesek. Milyen sokszor figyelmen kívül hagyjuk Isten irányító kezét, és próbáljuk kitalálni és megtervezni a következő lépéseket. Milyen gyakran átvesszük a vezetést, azt gondolva, hogy mi tudjuk a legjobban. Pedig Isten mindeközben ott van, hogy vezessen minket, ha szerető gondviselésre bízzuk magunkat. Igazából nincs jobb vezető, mint a mi hűséges Urunk.

Imádság: Drága Atyánk, köszönjük az állandó jelenlétedet. Segíts bízni a te vezetésedben minden nap. Ámen.

Mindig bízhatok abban, hogy Isten vezeti a lépteimet.
Jessica E. Dutton (Maine, USA)

IMÁDKOZZUNK MÉLYEBB BIZALOMÉRT ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek