2022. szeptember 2. péntek

Az elnyomottak menedéke az ÚR, menedék a nyomorúság idején. Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, URam, azokat, akik hozzád folyamodnak.
Zengjetek az ÚRnak, aki a Sionon lakik, mondjátok el a népeknek felséges tetteit! Mert számon kéri a vérontást, emlékezik rá, nem feledkezik meg az elesettek jajkiáltásáról.
Légy kegyelmes, URam, lásd meg, milyen elesett vagyok gyűlölőim miatt! Te emelhetsz föl a halál kapujából, hogy elbeszélhessem sok dicső tettedet Sion leányának kapuiban, és vigadhassak, mert megszabadítottál!
Maguk ásta gödörbe zuhantak a népek, rejtett hálójuk fogta meg lábukat. Megismertette magát az ÚR, igazságot szolgáltatott. A bűnöst saját kezének műve ejti csapdába. (Közjáték. Szela.)
A holtak hazájába kerülnek a bűnösök, minden olyan nép, amely elfelejti Istent. Nem marad örökre elfelejtve a szegény, nem vész el végleg az elesettek reménye. Ne engedd, URam, hogy erőszakoskodjanak az emberek! Álljanak eléd ítéletre a népek! Vigyél véghez, URam, félelmetes tetteket közöttük, hadd tudják meg a népek, hogy ők csak emberek! (Szela.)

Zsolt 9,10-21.

SZORONGÁS ÉS HIT

Az elnyomottak menedéke az ÚR, menedék a nyomorúság idején. (Zsolt 9,10)

Hosszú ideje küszködök szorongással és depresszióval. Néha úgy érzem, hogy bármit meg tudok tenni, ami elém kerül; más napokon úgy érzem magam, mint akit sziklányi teher nyom. A járvány okozta állandó stressz felerősítette bennem ezeket az érzéseket. Többnyire olyan, mintha csapdába estem volna, melyből nincs kitörés.
Ezeknek az időknek a feszültsége megviselt, de újfajta módon tanított is Isten hatalmáról, vigasztalásáról és erejéről. Mindig is hívő voltam, és rendszeresen imádkoztam Istenhez, de ez az év most más volt. Úgy ragaszkodtam a hitemhez, mint soha korábban, imádkoztam és magasztaltam Istent minden új napért és minden új áldásért. Bár a szorongásom továbbra is megmaradt, a Teremtőmmel való kapcsolatom segít nyugodtabbnak lenni, és képessé tesz, hogy másokkal is törődjek. Mivel Isten velem van, félre tudom tenni a rossz érzéseket, és munkálkodhatok a jó érdekében. Ráadásul mindig emlékezem arra, hogy rendjén van, ha Isten és mások segítségét kérem.

Imádság: Drága Istenünk, adj erőt, útmutatást és kitartást, hogy szembenézhessünk az élet kihívásaival, és úgy szeressünk másokat, ahogy Jézus! Ámen.

A legsötétebb napjaimban is velem van Isten világossága.
Derrick Zurn (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZORONGÁSSAL KÜSZKÖDŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek