2022. szeptember 25. vasárnap

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál. Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel vonultok majd ki, és békességben vezetnek titeket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak. A tövis helyén boróka nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére történik ez: örök jelként, amelyet nem lehet eltörölni.

Ézs 55,8-13.

MINDIG IDŐBEN

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! (Péld 3,5)

2017 szeptemberében a munkaszerződésem váratlanul megszűnt. Le voltam sújtva, és reménytelennek éreztem a helyzetet. "Hogyan találhatnék új állást, amikor a cégek éppen elszámolásokat tartanak az év vége felé? Hogy fogja ezt túlélni a családom? Ki fog segítségünkre jönni?" Nem volt B tervem, és úgy gondoltam, hogy az év utolsó negyedében lehetetlen munkát találni.
Amíg a következő lépésemen tűnődtem, úgy vélem, Isten adta a gondolatot, hogy látogassam meg a feleségem nővérét. Miután ott voltam nála néhány napig, egy másik sugallatot éreztem, hogy menjek el az egyik közeli iskolába. Önéletrajzzal a kezemben bementem az igazgatóhoz.
Életem legnagyobb meglepetése volt, amikor az igazgató elmondta, hogy van egy oktató kolléga, aki épp szülési szabadságra megy, és szükségük lenne átmenetileg egy tanárra. Úgy megkönnyebbültem! A véletlen műve volt, hogy elutaztam a sógornőmhöz és elmentem ebbe az iskolába? Úgy gondolom, nem. Amikor nem láttam kiutat, Isten nem hagyott el. Isten már jóval előre elrendezett mindent.

Imádság: Bölcsesség Istene, taníts minket, hogy ne nyugtalankodjunk, amikor a terveink széthullanak! Emlékeztess, hogy mindig a te bölcsességedre támaszkodjunk! Ámen.

Ma hálát adok Isten gondviseléséért.
Say Amen (Gauteng, Dél-afrikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek