2022. október 20. csütörtök

Nekem, minden szent között a legkisebbnek adatott az a kegyelem, hogy a pogányoknak hirdessem Krisztus mérhetetlen gazdagságát, és hogy feltárjam mindenki előtt, mi ama titok megvalósulásának a rendje, amely el volt rejtve öröktől fogva Istenben, mindenek teremtőjében; és hogy ismertté legyen most az egyház által a mennyei fejedelemségek és hatalmasságok előtt Isten sokféle bölcsessége. Ez felel meg örök végzésének, amelyet megvalósított Krisztus Jézusban, a mi Urunkban: őbenne van bátorságunk és szabad utunk bizodalommal a benne való hit által. Kérlek tehát titeket, ne csüggedjetek el az értetek szenvedett megpróbáltatásaim miatt, hiszen számotokra dicsőség ez.
Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,8-20.

AHOL LENNEM KELL

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Mikor összeházasodtunk a férjemmel, volt négy macskánk, amelyek szabadon mehettek ki-be a házba és a kertbe. Miután elköltöztünk, a fészerben kellett őket tartanunk, hogy akklimatizálódjanak az új otthonukhoz. A macskák erősen ragaszkodnak a megszokott környezetükhöz. Valahányszor kinyitottam az ajtót, gyorsan be is kellett csuknom, nehogy kiszökjenek. Ám egy nap Muffin cicánknak sikerült. Ahogy utánaszaladtam, elbújt a bokorban és tiltakozva nyávogott. Azt mondtam: "Muffin, tudom, hogy nem érted, de most a fészer az a hely, ahol lenned kell."
Mikor később munkahelyet kellett váltanom, otthagyva a szeretett állásomat, panaszkodtam Istennek. A legkétségbeesettebb pillanatokban eszembe jutottak Muffinnak mondott szavaim, és azt éreztem, hogy Isten mondja nekem: ott kell lennem, ahol vagyok.
Gyakran nem látjuk Isten célját az életünkkel. Panaszkodunk, alkudozunk, s próbálunk elmenekülni a helyzettől. Ám Isten céljai nem a mi céljaink. Lehet, hogy nehéz, de ha hisszük, hogy Isten velünk van, bízhatunk abban, aki "képes sokkal többet is adni, mintsem kérjük vagy elképzeljük."

Imádság: Drága Istenünk, segíts bíznunk, hogy te tudod, hol kell lennünk! Adj türelmet az időzítésedhez! Ámen.

Bízhatok benne, hogy Isten velem van, bárhol is vagyok.
Nancy Dombek (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ OTTHONBA KÖLTÖZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek