2022. november 23. szerda

Dávid tanítókölteménye. Imádság abból az időből, amikor a barlangban volt.
Hangosan kiáltok az ÚRhoz, hangosan könyörgök az ÚRhoz. Kiöntöm előtte panaszomat, elmondom neki nyomorúságomat. Amikor elcsügged a lelkem, te akkor is ismered utamat. Tőrt vetettek nekem az ösvényen, amelyen járok. Tekints jobb kezem felé, és lásd meg, hogy senki sem akar észrevenni! Elveszett minden menedékem, senki sem törődik velem. Hozzád kiáltok, URam, és ezt mondom: Te vagy oltalmam, te vagy osztályrészem az élők földjén. Figyelj esedezésemre, mert igen elesett vagyok! Ments meg üldözőimtől, mert hatalmasabbak nálam! Hozz ki engem a börtönből, hogy magasztalhassam nevedet! Körém sereglenek majd az igazak, amikor jót teszel velem.

Zsolt 142.

AZ ELFELEJTETT BICIKLI

Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. (5Móz 31,6)

Átsietve az egyetemi kampuszon, láttam, hogy a bicikli még mindig ott van. Kicsi volt, rózsaszín és fehér, valószínűleg korábban egy lány nagy kincse lehetett. Nem volt lezárva, hanem ott feküdt elfeledetten, furcsán a forgalmas kampusz közepén.
Az ottfelejtett bicikli emlékeztet, hogy sok munka vár ránk, hogy segítsünk azokon, akik elfeledettek ebben a világban: a hajléktalanok, akik a városok eldugott sarkaiban húzódnak meg, akik ágyhoz vannak kötve és társaságra vágynak; a betegek, a börtönben levők, az özvegyek és az árvák mind eszembe jutnak.
Jézus észrevette azokat, akiket mások mellőztek: a házasságtörésen ért asszonyt (Jn 8,1-11), a tisztátalan lélektől megszállott embert, aki a sírboltok között lakott (Mk 5,1-20), az adószedőket (Lk 19,1-10) és a leprás férfit (Mk 1,40-45).
Isten arra hív mindnyájunkat, hogy tegyük meg, amit tudunk és segítsünk a környezetünkben azoknak, akiknek egy kedves szóra, egy figyelmes üzenetre, egy ebédre vagy egy imádságra van szükségük. Mindnyájan tehetünk valamit, ami azt mutatja: "nem felejtettünk el". Ez változást hozhat a világba.

Imádság: Mindenség Istene, segíts, hogy enyhítsük azok szenvedését, akik elfeledettnek érzik magukat. Ámen.

Kis könyörület nagy változásokat vihet végbe.
D. Gerow Baker (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT A KÖZÖSSÉGÜNK ELFELEJTETT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek