2022. december 3. szombat

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet. Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki nem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

ISTEN KEGYELMÉBŐL

Ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, vagy mit igyatok, se testetekért, hogy mibe öltözködjetek. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? (Mt 6,25)

Évekkel ezelőtt evészavarral küzdöttem, ami úgy tűnt, tönkretesz mindent, ami fontos nekem. Legsötétebb napjaimban csak árnyéka voltam régi önmagamnak. Hazudtam a szüleimnek, elszigetelődtem a barátaimtól, és csak könnyekkel vagy dühkitörésekkel kommunikáltam. Elhagytam az Urat. De az Úr nem hagyott el engem.
Végül befeküdtem egy rehabilitációs intézetbe. Egyik este Isten a fenti igeverset hozta elém, és azt mondta, ne aggódjak az étel miatt, ahogy ezt az evészavar miatt folyamatosan tettem, sem a testem miatt, amely ellen akkora gyűlöletet tápláltam. A szavak, melyeket Isten azon az éjszakán mondott, egészen mást jelentettek számomra, mint annak a sokaságnak, akiknek Jézus mondta. Isten az ő irgalmából mégis elém hozta, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Bátorságot adott, hogy kitartsak a gyógyulás útján, és minden lépésnél velem volt.
Mára Isten kegyelméből - a családom támogatásával - megszabadultam az étkezési zavaromtól. Amikor a kísértés újra rám tör, arra az éjszakára gondolok, amikor Isten azt adta nekem, amire a legnagyobb szükségem volt: feltétel nélküli szeretetét.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük, hogy te elvezetsz igédhez, és szólsz hozzánk azon keresztül. Segíts, hogy aggódás helyett a te szeretetedben bízzunk! Ámen.

Isten mindig biztosít az ő feltétel nélküli szeretetéről.
Eliza Smith (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A REHABILITÁCIÓS INTÉZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek