2023. január 7. szombat

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok tagja van, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó tagjai nagyon is szükségesek, és amelyeket a test kevésbé nemes tagjainak tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélküliek, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: a becseseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi.

1Kor 12,12-26.

KÖZÖSSÉGBEN

Ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. (1Kor 12,12)

Amikor a férjem elhívott magával építőanyagot vásárolni egy kereskedésben, láttam, hogy milyen sokféle anyagot használnak az építkezésekhez. Rájöttem, hogy nagyon sok anyagra van szükség egy ház építéséhez, beleértve a homokot, cementet, téglákat, szögeket, csempét és falfestéket, hogy csak néhányat említsek.
Valójában az általunk vásárolt anyagokból nem látszott, hogy majd épület lesz belőlük. Ám a hozzáértő építők kezében az alapanyagok összerendezve egy gyönyörű házat alkotnak.
Hasonlóképpen, keresztényként nehéz lehet egyedül meghatározni a célunkat. De ha csatlakozunk más keresztények közösségéhez, célunk világosabbá válik. A hívő embereknek szükségük van egymásra. Van, aki az istentiszteletet vezeti, és azzal szolgál, van, aki zenél, van, aki Isten igéjét hirdeti, és így tovább. Ez a különleges egység erősít bennünket. Csodálatos, amikor a keresztények építik egymást, és együttműködnek az Istennek végzett szolgálatban.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük a hívő testvéreinkkel való közösséget. Segíts, hogy építsük egymást, és egységre jussunk közösségeinkben! Ámen.

A legjobban akkor tudom Istent szolgálni, ha egy hűséges közösséghez tartozom.
Ruth Sri Ningsih (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZUNK EGYSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek