2023. január 25. szerda

Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk. Azért sóhajtozunk ebben a testben, mivel vágyakozunk felölteni rá mennyből való hajlékunkat, ha ugyan nem bizonyulunk felöltözve is mezíteleneknek. Mert mi is, akik e sátorban vagyunk, megterhelten sóhajtozunk, minthogy nem szeretnénk ezt levetni, hanem felölteni rá amazt, hogy a halandót elnyelje az élet. Isten pedig, aki minket erre felkészített, a Lélek zálogát adta nekünk. Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol lakunk az Úrtól; mert hitben járunk, nem látásban.

2Kor 5,1-7.

KAPCSOLATOK

Mert hitben járunk, nem látásban. (2Kor 5,7)

A távoktatás alatt nehéz kapcsolatokat építeni a diákjaimmal. Nem tudom vállon veregetni őket, vagy egyszerűen pár bátorító szót a fülükbe súgni, ha küszködnek valamivel. Nem tudok pacsit adni, ha sikerül valami. Ehelyett egy-egy projekt kidolgozása közben vagy a közös online ebédünk alatt próbálom megismerni őket. Nehéz nem érezni a személyes közelség hiányát.
Egyik nap, miután a jellemvonásokról olvastunk, a saját arcomról mutattam nekik egy képet, és arra kértem a gyerekeket, hogy soroljanak fel néhányat az én jellemvonásaim közül. Izgatottan vártam, vajon kedvesek lesznek-e majd vagy teljesen őszinték. Egy csendes harmadikos fiú írásától teljesen elolvadtam. Azt írta: "Szeret engem". Így van! Teljesen igaz. Még ha nem is csinálnék jól semmi mást, megmutattam ennek a kisfiúnak, hogy szeretem.
Ahogy keményen igyekszem kapcsolódni a tanítványaimhoz, Isten is mindig hív minket, és próbál kapcsolatot építeni velünk. Nehéz érezni Isten vállon veregetését vagy hallani a bátorító suttogását. De ha időt fordítunk arra, hogy megismerjük személyiségét az igeolvasás és a teremtett világ megfigyelésén keresztül, akkor közelebb kerülhetünk hozzá. Micsoda örömöt jelenthet Istennek azt hallani tőlünk, hogy "Isten szeret engem"!

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy egy mélyebb kapcsolatra hívsz minket magaddal. Ámen.

Isten szeret engem!
Kami K. Preston (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ONLINE OKTATÓ TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek