2023. január 26. csütörtök

A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. És amikor meglátták őt, leborultak előtte, némelyek azonban kételkedtek. Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.

Mt 28,16-20.

BETELJESEDETT ÍGÉRET

És íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,20)

Amikor férjemmel egy sürgős üzenetet kaptunk, hogy édesapám megbetegedett, azonnal repülőjegyet váltottunk, és elrepültünk Buenos Aries-be. Két unokatestvérem várt ránk a repülőtéten. Megkérdeztem tőlük, hogy melyik kórházban van édesapám. Azt válaszolták, hogy már meghalt. Ahogy próbáltam felfogni a helyzetet, a fájdalomtól levegőt is alig kaptam. Arra gondoltam, elment édesapám, és fogalmam sincs, hogyan fogok élni nélküle.
Édesanyámmal együtt érkeztem a templomba a temetési szertartásra. Amint befelé lépkedtünk, egy meleg kéz érintését éreztem a karomon. Megfordultam, azt gondolva, hogy a férjem az, de nem volt ott senki. Hiszem, hogy Jézus Krisztus volt, aki megfogta a karomat, és ő adott erőt az elkövetkezendő napokra. A temetés többi részletére már nem emlékszem, csak erre a meleg érintésre és vigasztaló érzésre, a szeretetre és a kapott támogatásra.
Valahányszor eszembe jut az a pillanat, a fenti ige bizonyítékát látom benne. Az Úr beváltotta nekem ezt az ígéretét, és soha nem hagyott magamra.

Imádság: Könyörülő Istenünk, amikor lelkileg összetörtek vagyunk, maradj velünk, és tarts meg minket! Köszönjük állandó szeretetedet. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Isten mindig velünk van, a bánat és az öröm időszakaiban is.
Neri Ruth Gattinoni (Chubut, Argentína)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTÉK A SZÜLEIKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek