2023. január 31. kedd

Amikor Jézus a Galileai-tenger partján járt, meglátott két testvért, Simont, akit Péternek hívtak, és testvérét, Andrást, amint hálójukat a tengerbe vetették, mivel halászok voltak. Így szólt hozzájuk: Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket. Ők pedig azonnal otthagyták hálóikat, és követték őt. Miután továbbment onnan, meglátott két másik testvért, Jakabot, Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hajóban apjukkal, Zebedeussal együtt rendezgették hálóikat, és őket is elhívta. Ők pedig azonnal otthagyták a hajót és apjukat, és követték őt.

Mt 4,18-22.

AZ Ő NYOMÁBAN JÁRNI

Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket. (Mt 4,19)

Az óceán közelében élek, és nagyon szeretek a víz mellett sétálgatni. Az évszakok múlásával a fagyott és havas téli homok nyárra tűzforróvá változik. Ez a változás az életünk szakaszainak múlására emlékeztet.
Mikor az unokám, Kacey meglátogat minket, gyakran megyünk le a partra. Bepakoljuk a holminkat egy kis kocsiba, és nagy lelkesedéssel indulunk. Kaceynek gyerekjáték lefelé húzni a kocsit a lejtőn a víz felé. De hazafelé menet a kocsi nehezebbnek tűnik, és mintha a homok és a nap is jobban égetne. Így nehezére esik felmászni a csúszós homokon és felhúzni a kocsit. Azt tanácsoltam neki, hogy lépjen a már kitaposott lábnyomokba, hisz az a homok már szilárdabb, így biztos alapot jelent számára.
Ahogy Jézus hívta a tanítványait a tenger partján, úgy szólít meg minket is, hogy járjunk az ő nyomában. Jézus átvezet minket megpróbáltatásokon és nehéz helyzeteken, mert már átélte azokat. Tudja, min megyünk keresztül, és szeretné enyhíteni a terhünket. Még ha nem is tudjuk, hova megyünk vagy hogyan jutunk oda, bízhatunk benne, hogy Jézus tudja, és szeretetével velünk van minden lépésünknél.

Imádság: Szerető Megváltónk, köszönjük, hogy átvezetsz minket az élet kihívásain, szeretsz és bátorítasz minket minden lépésnél. Ámen.

Jézus irányítja utam, amikor megbízom útmutatásában.
Connie Paulson (Delaware, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚTMUTATÁSRA VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Január
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek