2023. április 1. szombat

Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Mt 5,14-16.

ÉLŐ JELZÉSEK

Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és jelezzék az ünnepeket, a napokat és az esztendőket. (1Móz 1,14)

Ha azokra a jelzésekre gondolok, amik az ember biztonságát szolgálják, vagy útbaigazítást adnak, először a közlekedési lámpák, világítótornyok és plakátok jutnak eszembe. Gyakran elfelejtjük, mennyivel fontosabb jelzések vagyunk mi magunk, akik megmutathatjuk másoknak az Isten által kínált reményt, szeretetet és útirányt. Egy olyan világban, ahol oly sok a kétségbeesés és a kilátástalanság, nagy szükség van az élő jelzőtáblákra, a reménység két lábon járó jelzőfényeire, amikre bátran rábízhatjuk magunkat.
Bár Isten láthatatlan, megmutatta nekünk Jézus Krisztusban, hogyan tehetjük őt mégis láthatóvá mások számára. Élő jelzései kell, hogy legyünk Isten szeretete fényének, hogy a sötétségből az élet világosságába vezethessük az embereket. Kedves beszéddel és szeretetteljes cselekedetekkel segíthetünk a reményvesztetteknek, hogy megtalálják az Isten országába vezető utat. Így hozhatunk fényt a sötét világba.

Imádság: Ó Urunk, segíts, hogy a reménység jelzőfényei, a te átformáló erőd élő jelzőtáblái, és a megváltás aktív bizonyságtevői legyünk. Ámen.

A szavaim és cselekedeteim közelebb vihetnek valakit Krisztushoz.
Benjamin Ankrah (Ashanti Régió, Ghána)

IMÁDKOZZUNK, HOGY LEGYEN BÁTORSÁGUNK SZERETETET SUGÁROZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek