2023. április 14. péntek

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk természetünknél fogva, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

ISTEN SZEMÉLYES TERVE

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

A terv készen állt a következő néhány órára: séta a férjemmel, egy könnyű ebéd, majd a bibliaórán való részvétel. Szoros volt az időbeosztás, de gondoltam, sikerülni fog.
Amikor férjemmel elindultunk sétálni, feltűnt a szomszédunk. Úgy éreztem, most oda kell hozzá menni. Kicsit beszélgettünk, és jobban megismertük egymást. A séta vége felé egy másik szomszédunkkal álltunk le beszélgetni. Azt mondta: nagyon nehéz időszakot él át. Megígértük, hogy imádkozunk érte.
30 perccel a bibliaóra előtt nővérem felhívott, és izgatottan újságolta, mi minden érte őt. Attól tartottam, hogy már ebédelni sem lesz időm. Ekkor megláttam egy e-mail üzenetet, melyben a csoportvezetőnk azt kérte tőlem, hogy a bibliaórát én vezessem majd be egy imádsággal. Gyorsan bekaptam valamit, és indultam is. Épp időben értem oda a találkozóra.
Régen egy ilyen nap teljesen kikészített volna. De mióta a bibliaórán az Ef 2,10-t tanulmányoztuk, mindig ez az imádság van bennem: "Istenem, nyisd meg szememet és szívemet, hogy megértsem akaratodat!" Isten gyakran hív arra, hogy hallgassak, bizonyságot tegyek és cselekedjem a jót. Törekszem arra, hogy örömmel álljak készen Isten tervének teljesítésére.

Imádság: Atyánk, adj nekünk bölcsességet, kegyelmet és bátorságot, hogy elvégezzük azt a munkát, amire elhívtál! Ámen.

Megnyitom a szívem, hogy lássam, mit tartogat nekem Isten.
Terry J. Burns (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY SZÍVÜNK NYITVA LEGYEN ISTEN HÍVÁSÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek