2023. április 23. vasárnap

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

Lk 10,38-42.

KÖZELI KAPCSOLAT

Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. (Lk 10,42)

Szinte minden szombaton és vasárnap a gyülekezetemben szolgálok, ami az egyik módja annak, hogy válaszoljak Isten hívására, és hálát adjak Jézus keresztáldozatáért. Hétvégére azonban gyakran kimerülök, mert hétközben olyan munkám van, amely hosszú napi ingázást igényel.
Amikor fizikailag elfáradunk, csökkenhet az istentisztelet iránti lelkesedésünk. A mai idézett igevers azonban emlékeztet minket arra, hogy az istentisztelet legjobb részét - az érzést, hogy Isten lábainál ülünk - soha nem lehet elvenni tőlünk. Isten lábainál ülni nemcsak az imádságot jelenti, hanem a Szentírás olvasásával és a prédikációk meghallgatásával szoros személyes kapcsolatot is kiépíthetünk Istennel.
Amikor elkezdtem erősíteni az Istennel való kapcsolatomat, a gyülekezeti szolgálathoz más lett a hozzáállásom. Szívesebben mentem istentiszteletre, és megújult bennem a vágy, hogy minden alkalommal a legtöbbet nyújtsam. A kereszténység több mint egy vallás; ez egy kapcsolat mennyei Atyánk és köztünk, Isten gyermekei között.

Imádság: Istenünk, vonj minket szorosabb kapcsolatba veled, hogy mindennap jobban megismerhessünk téged! Segíts megújult elkötelezettséggel szolgálnunk neked! Ámen.

Az Istennel töltött idő megújít, hogy jobban szolgáljam Istent és másokat.
Renaldo Yosua (Nyugat-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A VIDÉKI LELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek